Γεμίστε μπαταρίες και απολαύστε τις υπέροχες μέρες του Σεπτεμβρίου στην πόλη, δίνοντας ραντεβού με την παρέα για καφεδάκι και κουβεντούλα στο κέντρο.

Τα καθιερωμένα στέκια του σας περιμένουν και αυτή την σεζόν για να σας σερβίρουν τους αρωματικούς καφέδες τους και να σας βοηθήσουν, με τον τρόπο τους, να ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας στην πόλη.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας (νο 33), παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικό, του πολύ καλού καφέ του. Ο καφές εδώ θα σας εθίσει από την πρώτη γουλιά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ότι στο Just Made 33 θα βρείτε και κάποια blends σε αποκλειστικότητα.

Warehouse

Το Warehouse στον πεζόδρμο της Βαλτετσίου (νο 21) στα Εξάρχεια, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών.

Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του  συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του. Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του.

Peek a Bloom

Στο αδιέξοδο σοκάκι της Λέκκα το Peek a Bloom «παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού. Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό».