Για να ξεκινήσει η μέρα σωστά πρέπει να απολαύσετε ένα πλούσιο πρωινό με νόστιμες λιχουδιές και αρωματικό καφέ που θα σας κρατήσει χορτάτους και ευχαριστημένους για αρκετές ώρες.

Στο κέντρο της Αθήνας διακρίναμε τέσσερα στέκια που θα σας πουν την πιο νόστιμη και απολαυστική «καλημέρα» με λαχταριστές γλυκές και αλμυρές προτάσεις, που θα θυμάστε για πάντα.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας (νο 33), παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά και κάθε λογής σνακ για πρωινό, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετ ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του.

Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό, ενώ στον αντίποδα στέκονται οι αλμυρές προτάσεις (ανοιχτά σάντουιτς, μπαγκέτες, αυγά κ.α.) που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

The Pie Shop

Η πιο μοντέρνα εκδοχή της πίτας σε street food μορφή, σερβίρεται στο μικροσκοπικό The Pie Shop, επί της Βουλής (νο16), δίπλα στο Σύνταγμα. Μία μεγάλη γκάμα σε ατομικές, χειροποίητες πίτες, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο, για τους λάτρεις των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών.

Φρεσκοψημένες και ολόφρεσκες σερβίρονται ζεστές από το πρωί. Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς, γαλατόπιτα Πορτογαλίας, αλλά και παραδοσιακές πίτες από την Τανζανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία κ.α. βάζουν σε πειρασμό καθημερινά.

Takis Bakery

Μικρός στο μέγεθος, αλλά μεγάλος στη φήμη του, ο φούρνος του Τάκη (λειτουργεί από την δεκαετία του ΄70), κοντά στην Ακρόπολη (Μισαραλιώτου 14), δελεάζει με τις μυρωδιές φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και άλλων εδεσμάτων.

Highlight τα κουλούρια Θεσσαλονίκης που φουρνίζονται καθημερινά και αποτελούν τη βάση για αλμυρά και γλυκά σνακ (δοκιμάστε οπωσδήποτε εκείνο με τη γέμιση σοκολάτας). Στα συν και η μεγάλη γκάμα σε γλυκά που καθημερινά γίνονται ανάρπαστα.

Estrella

Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης.

Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.