Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας συγκαταλέγεται σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γωνιές της πόλης, που αξίζει κανείς να γνωρίσει καλά.

Εκεί, μικροί θησαυροί για καφεδάκι και χαλάρωση ξεπηδάνε σε σημεία που δεν φανταζόσασταν, αποτελώντας ιδανική επιλογή για ξέγνοιαστες στιγμές που σας κάνουν να ξεχάσετε την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59), βρίσκεται η Ωραία Ελλάς, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.

Underdog

Tο The Underdog (Ηρακλειδών 8), στο Θησείο, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Gargaretta

Ένα υπέροχο all day- bistro στη γειτονιά της Ακρόπολης, που οφείλει την ονομασία του στην παλαιότερη συνοικία στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης που άλλοτε ονομαζόταν Γαργαρέττα. Εδώ, πρωταγωνιστούν οι μεσογειακές πρώτες ύλες και γεύσεις, ενώ κάποια από τα προϊόντα που θα δοκιμάσετε μπορείτε να τα προμηθευτείτε και για το σπίτι, καθώς στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό είδος παντοπωλείου.

Από το μενού δεν λείπει το πρωινό και το brunch, ο ποιοτικός καφές και οι επιλεγμένες ετικέτες κρασιού, καθώς και οι ποιοτικές γευστικές προτάσεις βασισμένες σε κλασικές συνταγές και παρασκευασμένες με ελληνικά προϊόντα.