Η πόλη κρύβει απρόσμενα, υπέροχες γωνιές για φαγητό και καφέ με χώρους που εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους, κλέβοντας τις εντυπώσεις και κερδίζοντας το κοινό από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ανακαλύψτε τρεις μυστικές γωνιές με όμορφες αυλές στου Ψυρρή, το Νέο Κόσμο και τον Πειραιά και καθιερώστε τες σε αγαπημένα σημεία αναφοράς σας.

Σαραντατρίο

Στην καρδιά του Νέου Κόσμου, στο νούμερο 43 της οδού Αμβροσίου Φραντζή, μέσα σε μια στοά που θυμίζει παλιά Αθήνα θα βρείτε έναν πολύ όμορφο και γουστόζικο χώρο, με μια κουκλίστικη αυλή διακοσμημένη με μεσογειακά φυτά, φωτισμένα ποδήλατα, χρωματιστές κουρελούδες και καρέκλες καφενείου.

Εδώ θα γευτείτε παραδοσιακά πιάτα με πινελιές πρωτοτυπίας και ποιοτικά υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στα συν η καλή λίστα κρασιών και αποσταγμάτων.

Mardi

Ανάμεσα σε επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια στην καρδιά του Πειραιά (Πλάτωνος 3) βρίσκεται μια αυλή όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ ή το χαλαρό, βραδινό κρασί σας. Το Mardi είναι μια πραγματική όαση στην καρδιά της πόλης για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε έναν απρόσμενο χώρο που σίγουρα δεν περιμένατε να συναντήσετε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυλή

Μυστική αυλή στο κέντρο της πόλης, στην καλλιτεχνική γειτονιά του Ψυρρή (Αγίου Δημητρίου 12). Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί σε αυτήν την κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής.

Το περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα. Ο σημερινός ιδιοκτήτης έχει αναλάβει τα ηνία από το 1985, διατηρώντας, ωστόσο, τον παραδοσιακό χαρακτήρα του καφενείου.

Τα τελευταία, χρόνια, μάλιστα έχει προσθέσει και λιγοστά, μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.