Δύο νέα εστιατόριο εδώ και λίγες μέρες δίνουν το παρών στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, τα οποία αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού της Αθήνας.

Με κοινό γνώμονα την ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνουν στις προτάσεις της ιταλικής κουζίνας, υπόσχονται να ταξιδέψουν τους επισκέπτες τους στα γαστρονομικά μονοπάτια της γείτονος μέσα από γεύσεις και αρώματα που πραγματικά συναρπάζουν.

Cardinale

Το νέο εστιατόριο της Φωτεινής Παντζιά, εμπνεύστριας και ιδιοκτήτριας του wine restaurant By the Glass, ακούει στο όνομα Cardinale και βρίσκεται (και αυτό) στην καρδιά της πόλης, επί της πολυσύχναστης Μητροπόλεως (νο 38).

Λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας αρωματικό καφέ και πλούσιο brunch, ενώ οι γευστικές προτάσεις του επικεντρώνονται στην κουζίνα της Ιταλίας. Ενδιαφέρουσες προτάσεις σε ορεκτικά και ζυμαρικά κερδίζουν το κοινό, ενώ οι πίτσες που καταφτάνουν απευθείας από τον ξυλόφουρνο σίγουρα συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές του καταλόγου.

Στα συν και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει στο κρασί, με ιταλικές ως επί το πλείστον επιλογές να «φιγουράρουν» στη walk in κάβα που έχει διαμορφωθεί στον άνετο και κομψό χώρο του εστιατορίου.

Alio

Σε έναν υπέροχο χώρο στο Χαλάνδρι (Βασ. Γεωργίου 34) ο σεφ Γιάννης Λουκάκος υποδέχεται τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας για μια απόλυτη γευστική εμπειρία στο νέο εστιατόριό του Alio (στα ιταλικά σημαίνει διαφορετική προσέγγιση).

Εκτός από τις κλασικές επιλογές από τις προτάσεις της γείτονος, όπως είναι η all time classic καρμπονάρα, ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει και πιο εκμοντερνισμένες προτάσεις με ένα σύγχρονο τουίστ που δεν περνάει απαρατήρητο και κερδίζει όλους εκείνους που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Με διάθεση αλλαγής αλλά και διαφορετικής προσέγγισης της ιταλικής κουζίνας που όλοι γνωρίζουμε, διακρίνεται για τις εμπνευσμένες δημιουργίες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ορεκτικά, ζυμαρικά, κυρίως και πίτσες συνθέτουν τον ολοκληρωμένο κατάλογό του.