Πέντε γευστικές στάσεις στην πόλη που σίγουρα θα συμπεριλάβετε στις αγαπημένες σας, τόσο για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται αλλά και την θέα την οποία προσφέρουν, όσο και τις γευστικές προτάσεις τους που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Κοινός παρονομαστής τους; Η εκπληκτική θέα που προσφέρουν από την Ακρόπολη μέχρι τα νερά του Σαρωνικού. Ιδανικές επιλογές για τα αυγουστιάτικα βράδια σας στην πόλη.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά αποτελούν την αδυναμία του, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στις καθιερωμένες επιλογές όσων γνωρίζουν πώς να τα απολαμβάνουν σωστά. Το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες στο Βύρωνα (Παύλου Μελά 13), σερβίρει ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια από τις Μικρές Κυκλάδες, νοστιμότατη φάβα με ψητό χταπόδι κ.α. Στα ατού του και η πανοραμική θέα στην Αθήνα, με το μάτι να φτάνει μέχρι το Σαρωνικό.

Kuzina

Στην καρδιά της Αθήνας, κάτω από τη σκιά του ναού του Ηφαίστου στον γραφικό πεζόδρομο της Αδριανού, στο Μοναστηράκι, βρίσκεται η μοναδική Kuzina. Το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής και επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους επισκέπτες: την μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από την tarazza του εστιατορίου που κόβει την ανάσα!

Με βασικό concept τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με fusion επιρροές υπό τον καταξιωμένο chef Άρη Τσανακλίδη, η Kuzina έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην συνείδηση όλων των λάτρεων της γαστρονομίας, ισορροπώντας μεταξύ της παραδοσιακής και γαστρονομικής ευρηματικότητας.

Hytra

Το βραβευμένο εστιατόριο Hytra με δύο αστέρια Michelin στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107- 109), εκτός από την εκλεκτή κουζίνα του ξεχωρίζει και για τη θέα που προσφέρει προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Φαγητό ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, υψηλή αισθητική και ποιότητα το τρίπτυχο της επιτυχίας του.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Στο πιο προνομιακό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, το λόφο του Λυκαβηττού, το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού σάς προσφέρει την ευκαιρία να βρεθείτε μακριά από το θόρυβο της πόλης και να απολαύσετε την ελληνική γαστρονομία στο μεγαλείο της, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εκπληκτική και άπλετη πανοραμική θέα –από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά και τα νερά του Σαρωνικού– που απλώνεται μπροστά σας.

Η μεσογειακή γαστρονομική παράδοση –με μια δόση μοντερνισμού– βασισμένη σε πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές έχει την τιμητική της, με μυρωδιές και γεύσεις προσαρμοσμένες στο κλίμα και το επίπεδο της ομορφότερης «βεράντας» της Αθήνας να σάς καλούν για μια μοναδική, γαστριμαργική εμπειρία.

ΡΟΙΝΤ a

Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με φόντο το φωτισμένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης γράφεται στο roof garden του Hotel Herodion στην Ακρόπολη (Ροβέρτου Γκάλλι 4).

To bar-restaurant ΡΟΙΝΤ a σας υποδέχεται κι αυτή τη σεζόν στον υπέροχο open χώρο του, για να σας προσφέρει απλόχερα μια βραδιά με γνώμονα τη γαστρονομία και την ποιότητα. Και όλα αυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και τα φωτισμένα γλυπτά του Παρθενώνα που στέκουν αγέρωχα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής.