Για τις εξόδους σας στην Κηφισιά επιλέξτε εκείνα τα στέκια που βγάζουν τραπεζάκια έξω σε υπέροχες αυλές και κήπους.

Απολαύστε δροσιστικές στιγμές στο υπέροχο αρχοντικό προάστιο σε διευθύνσεις που ξεχωρίζουν τόσο για τους όμορφους χώρους τους, όσο και για τις υπηρεσίες τους.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point.

Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.

Museum Cafe

Μια επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά (Λεβίδου 13), πάντα αποτελεί must αν βρεθείτε στην Κηφισιά. Εκεί, στον αναναωμένο χώρο του Museum Cafe, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα ροφημάτων και εξαιρετικών γλυκών από το μενού του.

Η, επίσης, ανανεωμένη κάρτα του φέρει την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσου (σε συνεργασία πάντα με το Δειπνοσοφιστήριον catering), ο οποίος σας περιμένει καθημερινά για να σας συστήσει στις προτάσεις της νεοελληνικής κουζίνας. Προτιμήστε τα τραπέζια στον εξωτερικό πανέμορφο χώρο μέσα στον ειδυλλιακό κήπο του Μουσείου.

Zambri

Αν ένα στέκι στα βόρεια έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού, παρόλο που λειτουργεί λίγα χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από το Zambri. Με ένα άκρως εμπνευσμένο concept που ταξιδεύει με την αποικιακού στυλ διακόσμησή του, στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό στην Κηφισιά (Αγίου Δημητρίου 9) και αποτελεί all day προορισμό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η όμορφη αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.