Όσοι παραμείνατε ή έχετε ήδη επιστρέψει στην Αθήνα μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, αδράξτε την ευκαιρία και βγείτε με την παρέα για νόστιμα μεζεδάκια σε τραπεζάκια έξω σε καθιερωμένα μεζεδοπωλεία και καφενεία.

Ακολουθούν τρεις διευθύνσεις για να περάσετε καλά με τους φίλους σας και να εκτιμήσετε την πόλη με λιγότερο κόσμο.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, στο Κουκάκι, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με το Μοναστηράκι (Αδριανού 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Γλυκύς

Βρίσκεται πίσω από την Πλατεία Κυδαθηναίων (Αγγέλου Γέροντα 2) και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Πλάκας, σε ένα στέκι με ανεπιτήδευτο περιβάλλον, που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Παραδοσιακός ελληνικός για τους μερακλήδες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με άλλο τρόπο. Νόστιμοι μεζέδες και ουζάκι όσο περνάει η ώρα. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στη γραφική πλατειούλα κάτω από τη μουριά και την κληματαριά.