Αν δεν αρκείστε με τα λίγα και κάθε φορά που βγαίνετε με την παρέα θέλετε να ανακαλύπτετε στέκια με «προσωπικότητα», τότε οι διευθύνσεις που ακολουθούν σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν.

Μοντέρνα μεζεδοπωλεία που σερβίρουν ελληνικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη ματιά ωστόσο, καταφέρνουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να εδραιωθούν στις επιλογές του κοινού.

Φάνη Μεζέ

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Χολαργό (Ασπασίας 91Γ), σερβίρει παραδοσιακούς μεζέδες, με κάποιους από αυτούς να φέρουν και πινελιές από τη σύγχρονη κουζίνα. Με παρεΐστικο περιβάλλον, το μεζεδοπωλείο Φάνη Μεζέ σερβίρει φρεσκοκομμένα στο χέρι τραγανά, τηγανητά κολοκυθάκια, σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, λουκάνικο με μανιτάρι, χοιρινή τηγανιά, λαχταριστά κεφτεδάκια κ.α. Η σχέση ποιότητας- τιμής στα βασικά χαρακτηριστικά του.

TranzistoRaki

Σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Αναβρύτων 6) μεταφέρει την φιλοσοφία των ισπανικών tapas bar στα ελληνικά δεδομένα. Στην ουσία πρόκειται για ένα μοντέρνο τσιπουράδικο όπου θα δοκιμάσετε ξεχασμένες, και μη, γεύσεις της ελληνικής κουζίνας παρασκευασμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, αναδεικνύοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές με ένα μοντέρνο twist.

Ονειρία

Παρόλο που βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8), σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που το διακρίνει. Στεγασμένο σε ένα παλιό δίπατο σπίτι, διαθέτει μια όμορφη σάλα διακοσμημένη με αντίκες, καθώς και μια υπέροχη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το τραπέζι γεμίζει με κλασικούς, ελληνικούς μεζέδες με μοντέρνες πινελιές, παρασκευασμένους με μεράκι και αγνά προϊόντα. Το μεζεδοπωλείο Ονειρία αποτελεί ιδανικό προορισμό για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Το Λοκάλι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν μπορείτε να βρείτε σε ένα μέρος αυτά που σερβίρονται σε ένα μπαρ και αυτά που μαγειρεύονται σε μια καλή ταβέρνα; Η απάντηση είναι «δύσκολα», ωστόσο η άρτι αφιχθείσα ελληνική παμπ Το Λοκάλι στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο.

Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές (εδώ όπου κάποτε συναντούσαμε το Σινέ Ψυρρή) σερβίρεται οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, όπως γίγαντες τουρσί, αλμυροί λουκουμάδες από μπακαλιάρο, προβατίνα σε χοτ ντογκ, μπάμιες τηγανητές, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.