Όσοι έχετε προγραμματίσει μίνι εξόρμηση με την παρέα για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου, έχετε υπόψη τις νόστιμες διευθύνσεις που ακολουθούν για μια γευστική και σούπερ απολαυστική στάση μετά το μπάνιο σας.

Μεζεδάκια με θαλασσινό αέρα και φρέσκα ψαράκια συνοδεία παγωμένης μπύρας ή ούζου κλείνουν με τον ιδανικότερο τρόπο την ημερήσια απόδρασή σας.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από τα καλοκαιρινά μακροβούτια στην περιοχή ή μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και καρποί της θάλασσας που μυρίζουν ακόμη ιώδιο θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας στα Ψαράκια και Θαλασσινά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (νο 14) στη Βάρκιζα.

Η αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα περιλαμβάνει χταπόδι ξυδάτο, φρέσκα μύδια, γαρίδες σχάρας και ό,τι άλλο λαχταρίσετε από τις προτάσεις του καταλόγου που αναγράφονται στον μαυροπίνακα. Συνοδεύστε τα με χύμα κρασί ή κάποιο από τα ούζα και τσίπουρα που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Ουζερί ο Κάκιας

«Στου Κάκια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά» θα ακούσετε τους ντόπιους της Σαλαμανίας να λένε αλλά και να συστήνουν στους εκδρομείς της περιοχής, για μεζεδοκατάσταση με ουζάκι και γευστικά πιατάκια μπροστά στη θάλασσα. Το Ουζερί του Κάκια, λοιπόν, στην παραλία της Σαλαμίνας αποτελεί ιδανική αφορμή για να μπείτε στο αυτοκίνητο και να κατευθυνθείτε 50′ μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί, θαλασσινοί μεζέδες πρωταγωνιστούν στο οικείο περιβάλλον του, με το παρεΐστικο κλίμα να σας κάνει να το μετατρέψετε σε στέκι από την πρώτη κιόλας φορά που θα βρεθείτε σε αυτό. Στα συν η ενημερωμένη γκάμα σε ετικέτες ούζου, οι οποίες αγγίζουν περίπου τις 50!

Φύκι Φύκι

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.