Αν είστε από εκείνους που οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σας κρατήσουν στην πόλη και αναζητάτε για τις εξόδους σας δροσερές επιλογές για καφέ, φαγητό ή ποτό, σας έχουμε τέσσερις προτάσεις μέσα στο πράσινο, που σίγουρα θα σας ανακουφίσουν λίγο από την ζέστη του καλοκαιριού.

Μικρές οάσεις δροσιάς και αναψυχής, λοιπόν, στο κέντρο της Αθήνας ή σε προάστια της Αττικής γίνονται ο προορισμός του Σαββατοκύριακου για όσους παραμείνουν στο κλεινόν άστυ.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί προορισμό για αναψυχή, χαλάρωση, κολύμπι, φαγητό και καφέ. Σε ένα τοπίο καρτποσταλικής ομορφιάς, που μόνο σαν ψεύτικο φαντάζει στα μάτια του επισκέπτη, θα βρείτε τις εγκαταστάσεις της καφετέριας όπου θα απολαύσετε καφέ και σνακ με θέα στο παραμυθένιο σκηνικό της λίμνης.

Central Park Cafe

Μακριά από τη βουή της πόλης, το Central Park σας καλεί να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης σε ένα μοναδικό περιβάλλον στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού & Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας στην έκταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα το εντοπίσετε δίπλα στο κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, την παιδική χαρά και μια ανάσα από τον μεσογειακό κήπο του πάρκου.

Το Central Park βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό σκηνικό που το περιβάλλει, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για να διαβάσετε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του και να αφήσετε έτσι πίσω το άγχος της καθημερινότητας, ακούγοντας χαλαρή μουσική.

Άτταλος

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Πάρκου Ειρήνης και με θέα 360 μοιρών που κόβει την ανάσα το καφέ του πολυχώρου Άτταλος σας υποδέχεται από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε ένα ήσυχο και όμορφο περιβάλλον. Γλυκά, παγωτά και σνακ συνοδεύουν ιδανικά την επιλογή σας.