Ένα χαλαρό ποτάκι κατά την διάρκεια της εβδομάδας πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή για να τα πείτε με τους φίλους και να αποτινάξετε από πάνω σας την ημέρα που μόλις τελείωσε.

Ανεπιτήδευτα στέκια σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης συγκεντρώνουν το κοινό που θέλει να βγει και σε ένα χαλαρό περιβάλλον να απολαύσει μια παγωμένη μπύρα, ένα ποτήρι κρασί ή το αγαπημένο του ποτό/ cocktail.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών. Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του.

Frater & Soror

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη του Παγκρατίου, βρίσκεται στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, και αποτελεί την νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου (The Clumsies, Odori) και Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (Odori), σε συνεργασία με τους Θάνο Τσουνάκα (Theory) και Γιώργο Γιγή. Το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic.

TYCO

TYCO σημαίνει «Take Your Cocktail Out» και το νέο street bar στον πεζόδρομο της Ρόμβης μας προτρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς: να πάρουμε στο χέρι δροσερά και απολαυστικά cocktails και να βολτάρουμε στο κέντρο της Αθήνας με ανεβασμένη διάθεση!

Καθημερινά από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 02.00 το βράδυ, θα βρείτε μοναδικά και απολαυστικά signature cocktails, long drinks, classic cocktails και ποτά, με τιμές από €5, αλλά κι επιλογές χωρίς αλκοόλ με €4,50, τα οποία μπορείτε να πάρετε στο χέρι ή να τα απολαύσετε στα στυλάτα stools.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του, διαθέτει τραπέζια και πάνω στον πεζόδρομο, θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Odori Vermouteria Di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Chelsea

Μποέμ, χρωματιστό και χαρούμενο στέκι με artistic ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές στην κεντρική Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι. Με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο «most wanted» στέκια της περιοχής, με τα τραπέζια του να γίνονται περιζήτητα όλες τις ώρες της ημέρας. Κρητικές ρακές, φθηνά ποτά και παγωμένες μπύρες στις αγαπημένες επιλογές του νεανικού κοινού που το επιλέγει σταθερά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.