Κάτω ακριβώς από την Θησέως και μεταξύ της Κολοκοτρώνη και της Περικλέους στην καρδιά της Αθήνας, ο πεζόδρομος της Ρόμβης συγκεντρώνει κυρίως στέκια γαστρονομικού ενδιαφέροντος από παραδοσιακά μεζεδοπωλεία μέχρι γουστόζικα bistro και επιλογές υγιεινής διατροφής.

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και καθιερώστε την Ρόμβης σε σημείο αναφοράς σας, κάθε φορά που βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.

Los Gatos

Ένα κουκλίστικο bistro ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα στέκια του πεζόδρμουτόσο για την vintage αισθητική, όσο και για τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου του. Ο λόγος για το Los Gatos που τιμά την ισπανική κουζίνα και σας συστήνει σε εκλεκτές νοστιμιές παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες εποχής όπως tapas –μπρουσκέτες και χειροποίητες τάρτες ημέρας.

Στο μικρό, αλλά ενημερωμένο, μενού του θα βρείτε επίσης διάφορες ποικιλίες (τυριών, αλλαντικών και tapas), διάφορα ορεκτικά, φρέσκα ζυμαρικά και την φημισμένη ισπανική παέγια. Στα συν η ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά και η εκλεκτή λίστα κρασιών.

Estrella

Η μόδα που έγινε λατρεία στη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει πλέον και το αθηναϊκό κοινό με τους μοναδικούς γευστικούς πειρασμούς του, η φήμη των οποίων είχε καταφτάσει στην πόλη πολύ πριν το Estrella εδραιωθεί στον πεζόδρομο της Ρόμβης (έκτοτε έχει αποκτήσει αδερφάκι και στην Κηφισιά).

Το περίφημο μπουγατσάν του, συνδυασμός μπουγάτσας και κρουασάν, σε διάφορους συνδυασμούς κάνει πάταγο, ενώ οι πλούσιες και χορταστικές προτάσεις του ενδείκνυται τόσο για brunch όσο και για πρωινό σε καθημερινή βάση.

JOIN Juice Bars

Το self-service juice bar είναι το ιδανικό spot για όσους θέλουν να απολαύσουν μοναδικούς χυμούς, να φορτώσουν θετική ενέργεια, ή να βρεθούν με την παρέα τους σε ένα φωτεινό και χαρούμενο περιβάλλον.

Από την πλούσια γκάμα των γευστικών επιλογών ξεχωρίζουν οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή και θα τους βρείτε σε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς, τα λαχταριστά smoothies, οι σαλάτες, τα sandwich αλλά και τα energy bowls που θα βρείτε αποκλειστικά στα JOIN juice bars.

TYCO

TYCO σημαίνει «Take Your Cocktail Out» και το νέο street bar στον πεζόδρομο της Ρόμβης μας προτρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς: να πάρουμε στο χέρι δροσερά και απολαυστικά cocktails και να βολτάρουμε στο κέντρο της Αθήνας με ανεβασμένη διάθεση!

Καθημερινά από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 02.00 το βράδυ, θα βρείτε μοναδικά και απολαυστικά signature cocktails, long drinks, classic cocktails και ποτά, με τιμές από €5, αλλά κι επιλογές χωρίς αλκοόλ με €4,50, τα οποία μπορείτε να πάρετε στο χέρι ή να τα απολαύσετε στα στυλάτα stools.

Φίλεμα

Καθιερωμένη στάση στον πεζόδρομο της Ρόμβης, για μεζεδάκια από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Προτάσεις με βάση το κρέας (κυρίως) αλλά και πιάτα ημέρας, για τους μερακλήδες του κέντρου. Κεφτεδάκια Φίλεμα, παστουρμαδόπιτα, πικάντικο λουκάνικο, χοιρινά μπριζολάκια στις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. *Μέχρι τις 14 Απριλίου το Φίλεμα θα παραμείνει κλειστό καθώς μεταφέρεται στο ακριβώς απέναντι κατάστημα.