Τα μπαρ στην Αθήνα είναι γεγονός ότι ανεβάζουν τον πήχη ψηλά με την αισθητική τους, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αντίστοιχα στέκια μεγάλων μητροπόλεων ανά τον κόσμο.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθούν τέσσερα από αυτά με εντυπωσιακές μπάρες για να απολαύσετε χαλαρά το ποτό σας μία καθημερινή όπως η σημερινή.

Quartier d’Athenes

Kλασικά και μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά, μεταφέροντας ταυτόχρονα σε άλλες εποχές. Το Quartier d’Athenes, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι που έχει δώσει και την ονομασία του στην πλατεία, είναι ένα μοντέρνο bistro που καθηλώνει με τον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο.

Έντονο το στοιχείο του ξύλου, δερμάτινοι καναπέδες, πράσινα μαρμάρινα τραπέζια, όμορφες ταπετσαρίες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεγάλες τζαμαρίες και μια επιβλητική μαρμάρινη μπάρα με δερμάτινα τελειώματα, ταξιδεύουν στο χρόνο, σε παλιά, κλασικά και διαχρονικά στέκια της πόλης.

Senios

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια –στέκονται εντυπωσιακά πίσω από την μπάρα– και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα  signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των Αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας.

Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

CV Distiller

Ένα μπαρ με μεγάλη εξειδίκευση και γνώσεις στο ουίσκι στην καρδιά της πόλης (Χατζηγιάννη Μέξη 7, πίσω από το Χίλτον). Μια αξιοζήλευτη κάβα, από τις πιο πλήρεις σε ολόκληρη την πόλη, με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε μαλτ ουίσκι, φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α. Αυτό που θα σας κερδίσει, επιπλέον, στο CV ο εξαιρετικής αισθητικής χώρος με την υπέροχη ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή μπάρα και τις ωραίες μουσικές.