Μια μπιρό-τσαρκα σε καθιερωμένες μπυραρίες, beer bars και εστιατόρια στην πόλη μοιάζει πιο δελεαστική και δροσιστική επιλογή από ποτέ.

Παγωμένα ποτήρια και μπουκάλια με ξανθιά ή σκούρα μπίρα, από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο ή την Ελλάδα συνοδεύονται από γευστικούς και εκλεκτούς μεζέδες σε τραπεζάκια έξω, δημιουργώντας μια αυθεντική, καλοκαιρινή εμπειρία που όλοι θέλουμε να ζήσουμε.

Munchen

Το Munchen στο Μαρούσι (Διονύσου 47) θα σας μυήσει στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας στην όμορφη και ήσυχη αυλή του. Διαθέτει μεγάλη γκάμα σε μπίρες (εμφιαλωμένες και βαρελίσιες, μοναστηριακές, lager, ξανθιές, με φρουτένια γεύση, αλλά και χωρίς αλκοόλ), πιάτα αλλαντικών και τυριών, πρέτσελ, λουκάνικα, γερμανικό κότσι με ξινολάχανο και hot dogs.

The Local Pub

Bραβευμένη μπυραρία από το αμερικάνικο site RateBeer, που διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε μπίρες από Αμερική, Αγγλία και Ελλάδα, είναι ένα beer bar που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα στέκια της Αγγλίας.

Με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το χαμηλό φωτισμό, συγκεντρώνει τους λάτρεις της μπίρας σε κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου (Χαϊμαντά 25), όπου και εντοπίζεται, τόσο από τη γύρω περιοχή όσο και από την υπόλοιπη Αθήνα. Το έμπειρο προσωπικό βρίσκεται στη διάθεσή σας για να λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε γύρω από τον κόσμο της μπίρας και να σας συστήσει αυτή που ανταποκρίνεται στο γούστο σας.

Εδώ, θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία σε μπίρες βαρέλι, ενώ εκείνες σε μπουκάλι προέρχονται από αποκλειστική εισαγωγή των ιδιοκτητών του, γι αυτό και στην πλειοψηφία τους δεν θα τις βρείτε σε άλλες μπυραρίες της πόλης.

Molly Malone’s

Στην περιοχή της Γλυφάδας (Γιαννιτσοπούλου 8) θα βρείτε αυτή την ιρλανδική παμπ με νόστιμες γευστικές προτάσεις, μπίρες, ουίσκι και άφθονο κέφι, σε ένα ζεστό, φιλόξενο μαγαζί. Αν είστε λάτρεις της μπίρας και της ιρλανδικής κουλτούρας, το Molly Malone’s είναι ένα μαγαζί που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε.

Ποικιλία γευστικών προτάσεων όπως, πατέ συκωτιού, fish & chips, κλασικά νάτσος, επιλογές από ιρλανδικά ουίσκι και ασυνήθιστες μπίρες. Διοργανώνονται και βραδιές με live μουσική.

Barley Cargo

Πολυσύχναστο, νεανικό και σε κεντρικότατο σημείο το Barley Cargo εδραιώθηκε στην κατηγορία των beer bars και αποτελεί μία από τις πιο φημισμένες επιλογές στην καρδιά της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 6). Μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και «αλλοδαπές» μπίρες, οι οποίες συνοδεύονται από μεζεδάκια (σε μικρά πιάτα και με μικρό κόστος). Διοργανώνει και live events.

BeerGarden Ritterburg

Το πρώτο αυθεντικό, γερμανικό εστιατόριο-beer bar που άνοιξε τις πόρτες του στο ελληνικό κοινό ακούει στο όνομα BeerGarden Ritterburg, λειτουργεί από το 1974 και βρίσκεται στην Καισαριανή (Εθνικής Αντιστάσεως 214 και 2ας Μαΐου 12).

Πιάτα της παραδοσιακής, νοτιογερμανικής κουζίνας πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του, τα οποία συνοδεύονται με κάποια από τις επιλεγμένες, γερμανικές μπίρες του. Ο υπέροχος εξωτερικός του χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις.