Αν αναζητάτε πραγματικές οάσεις αναψυχής στην καρδιά του Πειραιά σας έχουμε τρεις υπέροχες αυλές, που θα γίνουν σίγουρα σημείο αναφοράς σας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, και όχι μόνο.

Φανταστικοί χώροι με πράσινο, δίνουν τη δική τους νότα δροσιάς στο κέντρο της πόλης και καλούν για δροσερές στιγμές με την παρέα συνοδεία ενός παγωμένου καφέ ή ενός απολαυστικού cocktail.

Belle Amie

Η μαγεία και η νοσταλγία συναντιούνται εδώ, σε ένα ταξίδι από εικόνες μέσα στο χρόνο. All day επιλογή για καφέ, φαγητό και cocktails σε ένα από τα πιο ιστορικά στέκια του Πειραιά (Αγγέλου Μεταξά 11). Το Belle Amie (εκ του Μπελαμή, ονομασία του ιστορικού ουζερί) λειτουργεί πίσω από τη Μαρίνα Ζέας, εκεί όπου κάποτε τραγουδούσε ο σερ Μπιθί (κατά κόσμον Γρηγόρης Μπιθικώτσης).

Το νεοκλασικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα ανακαινίστηκε πλήρως και δημιουργήθηκε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, άξιο της ιστορίας του χώρου όπου φιλοξενείται. Η νοσταλγική διακόσμηση, με εμφανή την επιρροή της ιστορίας, χαρακτηρίζεται από φινετσάτες πινελιές, όπως τα βιεννέζικα έπιπλα, οι μαρμάρινες κολόνες, οι αυθεντικές απλίκες και το παλιό πλακάκι στο πάτωμα, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Τα τραπέζια στην εξωτερική αυλή αυτήν την περίοδο γίνονται ανάρπαστα!

Che

Από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυσύχναστα στέκια του Πειραιά (Kαραϊσκου 151), το Che σας καλωσορίζει στον τροπικό κήπο του, σε ένα όμορφο νεοκλασικό της οδού Καραίσκου, για να σας προσφέρει μια αυθεντική λατινοαμερικάνικη εμπειρία.

Κάτω από την τεράστια τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο, απολαύστε καφέ, πρωινό, εξωτικά πιάτα (tacos, enchiladas, chimichanga κ.ά.) και δροσιστικά cocktails με ρούμι και τεκίλα.

Mardi

Ανάμεσα σε επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια στην καρδιά του Πειραιά (Πλάτωνος 3) βρίσκεται μια αυλή όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ ή το χαλαρό, βραδινό κρασί σας. Το Mardi είναι μια πραγματική όαση στην καρδιά της πόλης για να χαλαρώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε έναν απρόσμενο χώρο που σίγουρα δεν περιμένατε να συναντήσετε στο συγκεκριμένο σημείο.