Από τις πιο διάσημες γειτονιές της πόλης με στέκια διαχρονικά αλλά και πιο νέες αφίξεις που εδραιώνονται στις επιλογές του κοινού, το Κουκάκι ξέρει πολύ καλά πώς να «κακομαθαίνει» τους θαμώνες του.

Με επιλογές που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και τα budget, εδώ μπορεί να βρει κανείς από ψητοπωλεία που φημίζονται για το ζουμερό σουβλάκι τους, ιστορικές ταβέρνες που τιμούν την ελληνική κουζίνα, ταϊλανδέζικα street food και εστιατόρια για πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Μικρή Βενετία

Στο νούμερο 15 του πεζόδρομου της Γεωργάκη Ολυμπίου η Μικρή Βενετία καλεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της. Εστιατόριο- μεζεδοπωλείο με πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, πιάτα που τιμούν την Ελλάδα –κάποια εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή– και εκλεκτά αποστάγματα για να συνοδεύσετε ιδανικά τις επιλογές σας.

Τα Κορίτσια

Μπορεί η ταμπέλα στο εξωτερικό του να γράφει απλώς «Ψητοπωλείο», ωστόσο όσοι έχουν μεγαλώσει ή μένουν στο Κουκάκι, όταν πρόκειται για σουβλάκι δίνουν ραντεβού «Στα κορίτσια».

Βρίσκονται στον πεζόδρομο της Δράκου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και είναι δημοφιλείς για τον πεντανόστιμο γύρο και τα σωστά ψημένα καλαμάκια τους, τα οποία τυλίγουν σε αλάδωτη πιτούλα, με ολόφρεσκη ντομάτα και δροσερό γιαούρτι. Μικρό, σχετικά, ένα σουβλάκι από «τα κορίτσια», δεν είναι ποτέ αρκετό.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Kalamaki Bar

Μοντέρνο ψητοπωλείο με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Δράκου (νο15). Μεγάλη ποικιλία σε καλαμάκια (δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του), καθώς και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές. Εκτός από τα κλασικά με χοιρινό και κοτόπουλο, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε καλαμάκια ακόμη και από αρνίσιο αλλά και από μοσχαρίσιο κρέας.

Balcony

Στη συμβολή των Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, το restaurant- bar Balcony στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο και σερβίρει προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Εκτός από τις γευστικές επιλογές του, φημίζεται και για την υπέροχη θέα που έχει στην Ακρόπολη. Προτείνεται, επίσης, για χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.