Η Ομόνοια κρύβει γευστικά διαμαντάκια, που ούτε θα φανταζόσασταν ότι θα βρίσκατε στην περιοχή. Ακολουθούν τρεις προτάσεις που αξίζει να ανακαλύψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να αναθεωρήσετε την άποψή σας, έστω για τα γευστικά στέκια της περιοχής.

Ένα μεζεδοπωλείο, μια αυθεντική ταβέρνα και ένα παραδοσιακό σουβλατζίδικο θα γίνουν σίγουρα και δικά σας σημεία αναφοράς στο κέντρο της πόλης.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Με το που θα μπείτε στο χώρο του μεζεδοπωλείου Τα Καραμανλίδικα του Φάνη (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52), αυθόρμητα θα αισθανθείτε οικεία. Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα.

Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Η λίστα με ελληνικές μπύρες, κρασί και αποστάγματα είναι ικανοποιητική και απευθύνεται σε όλα τα γούστα. Φεύγοντας, μπορείτε να προμηθευτείτε τα βραβευμένα προϊόντα των εργαστηρίων αλλαντοποιίας Sary.

Λευτέρης

Οι μερακλήδες της πόλης δίνουν ραντεβού στον Λευτέρη, που λειτουργεί στην Ομόνοια (Σατωβριάνδου 20) από το 1951, όταν πρωτολειτούργησε το σουβλατζίδικου του κυρίου Σταύρου (το όνομα οφείλεται στο γιο του Λευτέρη, ο οποίος μεταλαμπάδευσε την τέχνη του και στο γιο του, τρίτη γενιά ιδιοκτητών).

Μην περιμένετε να δείτε γύρους, πατάτες και τζατζίκια. Σε αυτό το παλιό και καλό σουβλατζίδικο θα φάτε όλα κι όλα δύο πράγματα: τρομερό μπιφτέκι ή σουτζούκι σε πίτα με ντοματούλα, κρεμμύδι και καυτερό πιπέρι. Απλό, κλασικό, νοστιμότατο.

Δίπορτο

Από τα πιο χαρακτηριστικά ταβερνάκια στην πόλη που μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το Δίπορτο, σημείο αναφοράς για τη γωνία Θεάτρου και Σωκράτους, όπου συναντάται στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί πραγματική εμπειρία για τον επισκέπτη του. Υπόγειο και με πρωταγωνιστές τα μεγάλα κρασοβάρελα που κοσμούν το χώρο, σερβίρει όσπρια, φρέσκο ψαράκι (ό,τι διαθέτει η αγορά), σούπες και αυθεντική χωριάτικη.