Ακόμη μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και μόλις μία μέρα μας χωρίζει από το καλοκαίρι! Ποια καλύτερη αφορμή, λοιπόν, από το να το γιορτάσετε με μια γευστική έξοδο με την παρέα;

Όσοι μείνετε στην πόλη και δεν επιλέξετε κάποια παραλία για τα πρώτα μακροβούτια της σεζόν, δεν χρειάζεται να τα βάψετε μαύρα. Ανακαλύψτε πέντε στέκια στο κέντρο που σερβίρουν τέλειο brunch και cocktails σε τραπεζάκια έξω.

Odori Vermuteria Di Atene

Το Odori Vermuteria di Atene, όπως «προδίδει» το όνομά του, αποτελεί την πρώτη vermouteria στην Ελλάδα. Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων (Σκουλενίου 2) στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του, οι οποίες έχουν ιταλικό προσαναολισμό.

By the glass

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το wine bar- restaurant By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί και φαγητό στο κέντρο.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνα και της μουσικής. Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στο κατάλογο.

Senios

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει  cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch.

Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του  συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του. Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy». Το brunch του σερβίρεται κάθε Σάββατο.