Το καλοκαίρι έχει σχεδόν φτάσει και αυτό σημαίνει βραδινές εξόδους με την παρέα για απολαυστικά και δροσιστικά cocktails. Τι θα λέγατε, ωστόσο, αν αυτά συνδυάζονταν ιδανικά με εξωτικά σκηνικά που μεταφέρουν σε μέρη ονειρικά και μακρινά, κάνοντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για καλοκαιρινές διακοπές;

Ξεχάστε, λοιπόν, ότι βρίσκεστε την πόλη και μέσα από τα σκέκια που ακολουθούν μεταφερθείτε νοητά σε κάποια χρυσαφένια αμμουδιά απολαμβάνοντας το cocktail της επιλγοής σας.

Meerkat Cocktail Safari

O Romain Krot, ένας από τους καλύτερους Γάλλους bartenders, άνοιξε στις αρχές του φθινοπώρου του 2017 ένα cocktail bar στο Κουκάκι. Ονομάζεται Meerkat, που σημαίνει σουρικάτα (μικρό θηλαστικό το οποίο ζει σε χώρες με θερμό κλίμα) και κατάφερε σχεδόν άμεσα να γίνει talk of the town.

Η διακόσμηση του χώρου χαρακτηρίζεται από τη χρήση των χρωμάτων και διάφορων διακοσμητικών στοιχείων που προέρχονται από την Αφρική. Τα υπέροχα cocktails προσαρμόζονται στα γούστα σας, ενώ τα σνακ, το brunch και τα επιδόρπια γεμίζουν ολοκληρωτικά το γευστικό πλάνο της ημέρας

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα World’s 50 Best Bars του κόσμου. Πρόκειται, λοιπόν, για το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, που έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

White Monkey

Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου (Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6) και θυμίζει bar του Ειρηνικού της δεκαετίας του ’50. Το βλέμμα σας θα τραβήξει η εντυπωσιακή ταπετσαρία με τα παραδείσια πουλιά και τις πρασινάδες, ενώ οι μουσικές που κινούνται σε rock’n’roll, swing, μαύρους και τζαμαϊκανούς ρυθμούς θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα.

Από το σούρουπο και μετά αποτελεί ιδανική επιλογή για super εξωτικά cocktails επιμελημένα από τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο και τον Σπύρο Τσοπελάκο. Τα Mai Tai, Rum Crusta, Colada Pinata και Clara Bow συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές.

Rehab

Στο βάθος της στοάς του μικροσκοπιικού πεζόδρομου της Θησέως συναντάμε ένα ιδιαίτερο μπαρ με ψυχεδελική διακόσμηση και πλούσιες αναφορές στα 70’s. Το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το επιβλητικό ενυδρείο πάνω από την μπάρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο σκηνικό.

Εν αντιθέσει με την ονομασία του, δεν ερχόμαστε για αποτοξίνωση, αλλά για τα αξιόλογα cocktails με βάση κυρίως το ρούμι (η κάβα διαθέτει περισσότερες από 90 επιλεγμένες ετικέτες).

Under the Palm

Ένα boutique all day στέκι δίνει το παρών εκεί όπου άλλοτε συναντούσαμε το λατρεμένο Key, στην Πραξιτέλους (νο 37), στο κέντρο της Αθήνας και φέρνει το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά τόσο με την εξωτική ονομασία του, όσο και με την διακόσμησή του με τον χαρακτηριστικό φοίνικα να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ποιοτικός καφές από ποικιλίες αφρικάνικης προέλευσης, casual γευστικές προτάσεις επηρεασμένες από την ιταλική κουζίνα και super καλοκαιρινά cocktails, αλλά και ενδιαφέρουσες εκδοχές του κλασικού gin & tonic.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ.