Γλυκά που βάζουν σε πειρασμό και δεν αφήνουν περιθώρια άρνησης, πρωταγωνιστούν σε τέσσερα γλυκοπωλεία της πόλης που πρέπει να επισκεφτείτε κάποια στιγμή.

Χειροποίητα γλυκά σε μεγάλες μερίδες, παρασκευασμένα με φρέσκες πρώτες ύλες που λιώνουν στο στόμα και αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ακόμη και στους πιο απαιτητικούς γλυκατζήδες. Παραδοσιακά γλυκά ταψιού, αμερικάνικα cheesecake, cupcakes και… υπερυψωμένα κέικ βάζουν σε πειρασμό.

Πορτατίφ

Από τις πιο κλασικές γλυκές στάσεις στο Κολωνάκι (Σίνα 21), που παραπέμπει σε ρομαντικό, παριζιάνικο μπιστρό. Το Πορτατίφ φημίζεται για τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά- έμπνευση του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάνει την επιλογή δύσκολη. Τάρτες (σε διαφορετικές εκδοχές), μιλφέιγ, αμερικάνικο cheesecake και χειροποίητο κρουασάν βουτύρου στα γλυκά- πειρασμούς.

Στα συν τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη, σε τρεις γεύσεις: γάλακτος, υγείας και τζιαντούγια.

Τα σερμπέτια στου Ψυρρή

Οι δυνατοί καλοφαγάδες σίγουρα θα κάνετε μια στάση στα Σερμπέτια στου Ψυρρή (Αισχύλου 3) για γλυκά σε extra large μερίδες. Σερβίρει παραδοσιακά, χειροποίητα γλυκά σε ένα σκηνικό που θυμίζει Αθήνα της δεκαετίας του ’60 και γλυκαίνει όλες σας τις αισθήσεις. Σερμπετόπιτα, φωλίτσα με κρέμα ή σοκολάτα, εκμέκ πολίτικο, καζάν ντιπί, ραβανί, σιροπιαστά ταψιού, κιουνεφέ με παγωτό καϊμάκι είναι μερικές από τις ξεχωριστές του προτάσεις.

Οι επιλογές σας συνοδεύονται από αυθεντικό παγωτό καϊμάκι και φρέσκια σαντιγί που φτιάχνουν οι ίδιοι. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε, επίσης, ελληνικό καφέ στη χόβολη με λουκούμι στο πιατάκι και μυρωδάτο ρακόμελο.

Little Kook

Το καθιερωμένο, πλέον, στέκι στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 17) εκτός από τον επιβλητικό χώρο με την εντυπωσιακή διακόσμηση που ανανεώνεται αναλόγως την εποχή, φημίζεται και για τα αμέτρητα είδη σε γλυκά που βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να καθίσετε στο χώρο του, σίγουρα μια φωτογραφία με το χαρακτηριστικό σκηνικό του θα βγείτε.

Alice Cakewitch

Ένα στέκι, βγαλμένο λες από παραμύθι, που λειτουργεί με την φιλοσοφία του cupcake shop- cafe στα Πετράλωνα (Ιούς 40-421). Πληθώρα σε γλυκές δημιουργίες ανάμεσα σε cupcakes, muffins και layer cakes, που συνδυάζουν με τον πιο δελεαστικό τρόπο τον καφέ.