Με θέα την Ακρόπολη, τα νερά του Σαρωνικού και το Σούνιο οι διευθύνσεις που ακολουθούν συγκαταλέγονται σταθερά στις επιλογές όσων επιθυμούν να νιώσουν ότι έχουν απομακρυνθεί από το κλεινόν άστυ, ακόμη κι όταν βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Έξι γευστικά στέκια που σίγουρα θα συμπεριλάβετε στις αγαπημένες σας, τόσο για το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται αλλά κα την θέα την οποία προσφέρουν, όσο και τις γευστικές προτάσεις τους που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Tο all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η κουζίνα του εστιάζεται στη μεσογειακή γαστρονομία, με προτάσεις όπως ριζότο, burgers, ζυμαρικά και πίτσα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Sense

Στον τελευταίο όροφο του AthensWas, στον πανέμορφο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (νο 5), το εστιατόριο Sense Restaurant σας προσκαλεί να κάνετε ένα γευστικό break, με την Ακρόπολη σε gros plan. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με φόντο την καλύτερη θέα της πόλης, θα δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με σύγχρονη άποψη.

Moorings

Σημείο αναφοράς για το Λαιμό της Βουλιαγμένης, το Moorings αποτελεί σταθερή αξία για καφέ ή φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Με θέα αξιοζήλευτη και ένα περιβάλλον πραγματικά μαγευτικό, προσφέρει όμορφες και ήρεμες στιγμές by the sea σε όποιον το επιλέξει για την έξοδό του.

Ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, ελαφριά σνακ και γλυκά καθώς και ενημερωμένα cocktails, ενώ στο μενού του εστιατορίου πρωταγωνιστούν εμπνευσμένες προτάσεις από την μεσογειακή κουζίνα.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Στο πιο προνομιακό σημείο στο κέντρο της Αθήνας, το λόφο του Λυκαβηττού, το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού σάς προσφέρει την ευκαιρία να βρεθείτε μακριά από το θόρυβο της πόλης και να απολαύσετε την ελληνική γαστρονομία στο μεγαλείο της, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εκπληκτική και άπλετη πανοραμική θέα –από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά και τα νερά του Σαρωνικού– που απλώνεται μπροστά σας.

Η μεσογειακή γαστρονομική παράδοση –με μια δόση μοντερνισμού– βασισμένη σε πατροπαράδοτες ελληνικές συνταγές έχει την τιμητική της, με μυρωδιές και γεύσεις προσαρμοσμένες στο κλίμα και το επίπεδο της ομορφότερης «βεράντας» της Αθήνας να σάς καλούν για μια μοναδική, γαστριμαργική εμπειρία.