Ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ εύκολα ο πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένας από τους πιο όμορφους της πόλης.

Με σημείο αναφοράς του τα ιστορικά μνημεία που τον περιβάλλον, αποτελεί τον μεγαλύτερο περίπατο της Αθήνας αλλά και ιδανική αφορμή για μια ανοιξιάτικη βόλτα στην καρδιά της πόλης, με άρωμα και αύρα από τα παλιά.

Η βόλτα εδώ, λοιπόν, ξεκινάει από το ύψος του Ναού του Ολυμπίου Διός, ενώ 20 μέτρα από την αφετηρία και στο ύψος της οδού Βύρωνος αρχίζει να ξεδιπλώνεται το υπαίθριο μουσείο.

Σε αυτό το σημείο, στη συμβολή των δύο οδών, βρίσκεται το άγαλμα του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το κτήριο Weiler, ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ακριβώς δίπλα, στην πεζοδρομημένη οδό Μακρυγιάννη, απέναντι από την έξοδο του σταθμού του μετρό Ακρόπολη, βρίσκονται πολλά καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες.

Ανηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα αισθανθείτε πως διασχίζετε έναν αρχαίο κόσμο σε σύγχρονο πλαίσιο, με την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα να στέκονται υπερήφανα στα δεξιά σας, αλλά και υπέροχα κτίσματα του 19ου και 20ου αιώνα να τραβούν μονίμως την προσοχή σας.

Αξίζει να κάνετε μια παράκαμψη στρίβοντας δεξιά για να δείτε από κοντά το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ενώ στη συνέχεια θα δείτε το Βωμό των Νυμφών. Εδώ είναι το σημείο που τελειώνει η Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μετονομάζεται σε Αποστόλου Παύλου.

Τις Κυριακές ο πεζόδρομος πλημμυρίζει με κόσμο που απολαμβάνει τη βόλτα του, οπότε, αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία και έχετε τη δυνατότητα επιλογής, πηγαίνετε εκεί μια άλλη μέρα, μια καθημερινή, όπως η σημερινή!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber