Η υπόθεση καφές για τους περισσότερους είναι πολύ σημαντική. Για να μην πούμε ότι αποτελεί και ιεροτελεστική διαδικασία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον πρώτο της ημέρας, ο οποίος αν μη τι άλλο πρέπει να είναι τέλειος.

Ακολουθούν πέντε στέκια στο κέντρο που σερβίρουν τον καφέ έτσι ακριβώς όπως πρέπει να πίνεται. Με εξειδίκευση και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές και τις τάσεις, οι πέντε παρακάτω διευθύνσεις σίγουρα θα συμπεριληφθούν στις αγαπημένες σας κάθε φορά που θα θέλετε να πιείτε έναν ωραίο καφέ.

Peek a Bloom

Στο αδιέξοδο σοκάκι της Λέκκα το Peek a Bloom «παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

Underdog

Tο The Underdog στο Θησείο (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη, συναντάται το Kaya. Από το 2013 ο Λάμπρος και ο Αντώνης εφαρμόζουν την πείρα και την αγάπη τους για τον καφέ και στην πράξη. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά, έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά.

Δύο σταθερά χαρμάνια και δύο που εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, προσφέρουν ένα απολαυστικό και αρωματικό break στο πόδι. Εδώ τραπέζια δεν υπάρχουν, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά!

Πλούσιος καφές και γεμάτο σώμα, χρήση πολύ καλής τεχνολογίας και πολύ μεράκι από το ανθρώπινο κομμάτι, αλλά και οι πολύ οικονομικές τιμές για το επίπεδο του καφέ που απολαμβάνει κανείς εδώ στα μυστικά της επιτυχίας του.

Just Made 33

Το καθιερωμένο στέκι επί του πεζόδρομου της Ευαγγελιστρίας, παρασκευάζει σε καθημερινή βάση μια μεγάλη γκάμα σε ολόφρεσκα γλυκά, από τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ως συνοδευτικού, του πολύ καλού καφέ του, με χαρμάνι της βραβευμένης εταιρείας επεξεργασίας καφέ ανώτερης ποιότητας, Sapid Coffee Roasting Co. Γλυκιά μπουγάτσα με αρωματική, πλούσια κρέμα, μηλόπιτα, cheesecake και διάφορα γλυκιά σε βαζάκια βάζουν σε πειρασμό.