Η Πλάκα πάντα θα αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μια χαλαρή και απολαυστική βόλτα τα απογεύματα της άνοιξης και του καλοκαιριού (που βρίσκεται προ των πυλών)… Γραφικές γωνιές, όμορφα κτίρια και η αύρα της παλιάς Αθήνας στο μεγαλείο της δεν γίνεται να μην γοητεύουν ακόμη και τους πιο ρεαλιστές.

Ακολουθούν τρεις σταθερές αξίες στην περιοχή για καφεδάκι που σίγουρα θα συμπεριλάβετε κι εσείς στις αγαπημένες σας στάσεις στην Πλάκα.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αρωματικό καφέ και αρωματικό ρακόμελο.

Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε ευκολότερα.

Cafe Plaka

Σε  μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, εύκολα κατανοητό και από την ονομασία του, το καφέ Plaka (Τριπόδων 1) υποδέχεται τους θαμώνες του στο όμορφο σκηνικό του, σερβίροντας καφέ και γλυκά –φημίζεται ιδιαιτέρως για τις κρέπες του. Όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα, εξυπηρετικό προσωπικό και ιδανική τοποθεσία. Διαθέτει και ταράτσα για τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια.

Μελίνα

Ένα cafe εμπνευσμένο από την πληθωρική Μελίνα Μερκούρη, με όνομα αλλά και διακόσμηση αφιερωμένη στην σπουδαία αυτή προσωπικότητα. Στη συμβολή των οδών Λυσίου και Ερεχθέως αποτελεί μια ζεστή και φιλική γωνιά για τους επισκέπτες της Πλάκας. Αρωματικός καφές, γλυκές προτάσεις όπως σπιτικά γλυκά και κρέπες για χαλαρωτικές και απολαυστικές στιγμές στο ιστορικό κέντρο της πόλης.