Αρώματα από αγιόκλημα και γιασεμί σε βοτσαλωτές αυλές και μια περιρρέουσα ρομαντική ατμόσφαιρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Με το άγρυπνο βλέμμα της Ακρόπολης να «παρακολουθεί», οι πρώτοι θερινοί κινηματογράφοι στο κέντρο της Αθήνας ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, φέρνοντας το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά.

Cine Θησείον

Ένα από τα πιο παλιά θερινά σινεμά της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1935 (η λειτουργία του διεκόπη κατά την διάρκεια της κατοχής) και αποτελεί μία από τις πιο cult εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην ζωή σας, έστω και μία φορά.

Ακριβώς κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, λοιπόν, το Cine Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7, Θησείο), εκτός από τις κλασικές ταινίες που επιλέγει να προβάλει, φημίζεται και για τον υπέροχο καταπράσινο και πολύ προσεγμένο χώρο για τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί διθύραμβοι και από τα ξένα μέσα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό λικέρ βύσσινο, την φημισμένη τυρόπιτα και το χειροποίητο γλυκό κουταλιού βύσσινο από το αναψυκτήριο που λειτουργεί στο χώρο.

Ζέφυρος

Στα σύνορα του Θησείου με τα Άνω Πετράλωνα, στην πολυσύχναστη Τρώων (νο 36), ο Ζέφυρος είναι ένας από τους ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της πόλης, καθώς λειτουργεί από το 1932. Για ένα διάστημα την δεκαετία του ’70 διεκόπη η λειτουργία του, η οποία ξαναξεκίνησε το 1988 προβάλλοντας κλασικές και σινεφίλ ταινίες.

Cine Paris

Το Cine Paris στην Πλάκα (Κυδαθυναίων 22) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης, το οποίο πάντα θα επιλέγουμε για τη νοσταλγική και ρομαντική του ατμόσφαιρα. Η λειτουργία του χρονολογείται από το 1920 όταν ένας Έλληνας κομμωτής ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στο Παρίσι –εξ ου και η ονομασία του– αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θερινό σινεμά στην Αθήνα.

Γύρω στη δεκαετία του 1960, μεταφέρθηκε στο κτίριο που ξέρουμε σήμερα, αλλά πριν λήξει η δεκαετία σταμάτησε τη λειτουργία του. Το 1986 άνοιξε και πάλι τις πόρτες της ταράτσας του για να απολαμβάνουμε ταινίες με θέα στον Ιερό Βράχο.