Ένα κρασάκι πάντα αποτελεί ιδανική επιλογή για μια έξοδο με την παρέα. Τώρα που ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, επιλέξτε εκείνα τα wine bars που βγάζουν τραπεζάκια έξω και σας καλούν για χαλάρωση και κους κους με την παρέα.

Όποιο και να επιλέξετε να είστε σίγουροι το καλό κρασί θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

Heteroclito

 

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκαι στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις γλυκές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές βραδιές.

Oinoscent

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με 40 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Διοργανώνει και βραδιές οινογευσίας και παρουσίασης κρασιών.

Kiki de Grece

Στον μικροσκοπικό και δημοφιλή πεζόδρομο της Ηπίτου, το Kiki de Grece απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού και της χαλαρής κουβέντας. Διαθέτει μια εποχική wine list από επιλεγμένες ετικέτες και μια μικρή κάρτα για να συνοδεύσετε το κρασί σας με προτάσεις που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και τις γεύσεις. Ανά διαστήματα διοργανώνει αφιερώματα σε διάφορους οινοποιούς, καθώς και apperitivo.

By the glass

Από τα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, το By the glass «φωλιασμένο» στη Στοά Ράλλη, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία επί της Φιλελλήνων, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές όταν δίνουμε ραντεβού για κρασί στο κέντρο. Ένα από τα ομορφότερα και πιο «ζεστά» σημεία στην Αθήνα που αγαπά το καλό κρασί και τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης και δηλώνει λάτρης της ωραίας εικόνας και της μουσικής.

Διαθέτει μια πλούσια wine list με περίπου 500 ετικέτες, ενώ οι 200 από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Νόστιμες προτάσεις από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα πρωταγωνιστούν στο κατάλογο. Βγάζει και τραπεζάκια στην μικρή πλατεΐτσα.