Διαχρονική επιλογή για τους λάτρεις του κέντρου, τα Εξάρχεια διατηρούν ανέπαφο τον αυθεντικό χαρακτήρα τους με ανεπιτήδευτα στέκια που απευθύνονται σε όλους, ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή παντός καιρού και περίστασης.

Έτσι, είτε τα επιλέξετε για τον πρωινό καφέ σας, είτε για ένα χαλαρό κρασί ή γεύμα μετά το γραφείο το απόγευμα, θα βρείτε επιλογές που θα σας φέρουν εδώ ξανά και ξανά.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, το Warehouse, εκτός του ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνογνωσία του καφέ, σερβίροντας επιλεγμένα blends από την Λατινική Αμερική, την Αφρική και άλλες επιλεγμένες περιοχές του κόσμου, σερβίρει και εκπληκτικό brunch. Η κάρτα του δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά, ενώ στις best seller προτάσεις του συγκαταλέγεται η εκπληκτική στραπατσάδα του. Δημιουργικά σάντουιτς και επιλογές για vegetarian δεν λείπουν από τις προτάσεις του.

Αλεξανδρινό

Σημείο αναφοράς για την νυχτερινή ζωή στα Εξάρχεια (Εμμανουήλ Μπενάκη 69), με επιλεγμένες τζαζ μουσικές και classy αισθητική. Στη μπάρα του θα απολαύσετε vintage cocktails και εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Fabrica De Vino

Wine bar με πολυάριθμες επιλογές που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα οινική του λίστα του. Το Fabrica De Vino (Εμμανουήλ Μπενάκη 3) τιμά ιδιαιτέρως τον ελληνικό αμπελώνα με περισσότερες από 600 ετικέτες, από τις οποίες οι 150 περίπου σερβίρονται και σε ποτήρι. Σερβίρει νόστιμες συνοδευτικές επιλογές σε μορφή tapas.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Πρίγκιπας

Αν δεν έχετε επισκεφτεί τον Πρίγκιπα, επί της Χαριλάου Τρικούπη (νο 23), ήρθε η ώρα να το κάνετε. Ο λόγος το πρωτότυπο σουβλάκι πέστροφας, που πραγματικά προκαλεί εντυπώσεις και περιέργεια.

Η αυθεντική εκδοχή του είναι αυτή με την πέστροφα –σερβίρεται σε πίτα καλαμποκιού με φάβα, κάπαρη, ντομάτα, κρεμμύδι και μαρούλι– ενώ υπάρχει επιλογή και με χέλι.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη έχει διακριθεί για τα επιλεγμένα κρεατικά (προβατίνα, βουβάλι, κεμπάπιαΦλωρίνης, χοιρινή πανσέτα) από Έλληνες μικροπαραγωγούς.