Για όσους μείνουν στην Αθήνα το τριήμερο που ξεκινά από αύριο το πρωί τα νέα είναι ευχάριστα. Λιγότερος κόσμος στα καθιερωμένα μπαρ του κέντρου.

Υπέροχα cocktails, ωραίες μουσικές και σχεδόν καθόλου συνωστισμός για την καθιερωμένη έξοδο του Σαββατοκύριακου.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Πρόκειται, λοιπόν, για το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς, που έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!

Barreldier

Φημίζεται για τα παλαιωμένα cocktails –Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού– και την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στη στοά Μπολάνη. Ξεχωρίζει, επίσης, για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο Mario Basso –ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την μπάρα– σε αυτό που κάνει. Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά και προσεγμένα cocktails με αποστάγματα που ωριμάζουν σε βαρέλι, καθώς και τα χειροποίητα bitters και σιρόπια του Mario.

Gin Joint

Οι λάτρεις του τζιν το έχουν καθιερώσει ήδη ως στέκι. Η μικρή του μπάρα προδιαθέτει για ποτό στα… όρθια, ενώ η ατμόσφαιρά του μεταφέρει στην εποχή της ποταπαγόρευσης. Η ενημερωμένη κάβα με premium spirits και τα πολύ προσεγμένα cocktails το συγκαταλέγουν ανάμεσα στα τοπ μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας.

Boccanegra

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στο κέντρο, που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον. Τέσσερις φίλοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, δημιούργησαν αυτό το all day φιλοσοφίας εστιατόριο, που βρίσκεται «κρυμμένο» στη στοά της Βουκουρεστίου.

Πιάτα της μεσογειακής κουζίνας έχουν την τιμητική τους και συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα εξαιρετικά κρασιά της ενημερωμένης wine list. Στα συν και τα signature cocktails για μια χαλαρή βραδινή έξοδο.

Αμπάριζα

Μικρό, cozy και ατμοσφαιρικό, το all day Αμπάριζα στη Λέκκα αποτελεί αγαπημένη επιλογή, έχοντας συνδέσει το όνομά του με αυτό της Λέκκα την τελευταία δεκαετία. Πίσω από την ξύλινη μπάρα του ετοιμάζονται εξαιρετικά cocktails, γι’ αυτό και δεν χάνουμε ευκαιρία να το προτιμούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στο κέντρο. Στα συν οι soul, jazz, funk και indie μουσικές που δένουν ιδανικά με το όλο σκηνικό.