Μία από τις πιο γραφικές γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς τόσο για φαγητό, όσο και για διασκέδαση.

Αυτήν τη φορά εστιάζουμε στο δεύτερο και ανακαλύπτουμε τα καθιερωμένα στέκια της περιοχής για καφέ και ποτό με τους φίλους. Παρεΐστικα, ανεπιτήδευτα και αυθεντικά θα γίνουν σίγουρα και δικά σας σημεία αναφοράς κάθε φορά που θα βρίσκεστε στα Πετράλωνα.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος και Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, ο τσαλαπετεινός (η επιστημονική του ονομασία το upupa epops) δίνει έμφαση στο μπαρ (η μπάρα του μετράει μάλιστα μήκος 7 μέτρων) με προσεγμένα cocktails και αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας.

Το δημοφιλές πλέον στέκι, για καφέ και ποτό, φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτηρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 7 & Θεανούς) τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.

Κλουβί

Μικροσκοπικό και φιλικό στέκι που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία και έχει αναδειχθεί σε σταθερό σημείο αναφοράς για ποτό στη γειτονιά των Πετραλώνων (Κυδαντινών και Δημοφώντος 57). Ένα τεράστιο κλουβί κυριαρχεί στον εσωτερικό του χώρο, ενώ διαθέτει και λιγοστά τραπεζάκια έξω. Λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας και καφέ.

Σπιρτόκουτο

Από τα πιο ιδιαίτερα σημεία της περιοχής (Κειριαδών 15), που έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες. Ο ρετρό χώρος ταξιδεύει στις δεκαετίες των ‘80s και ‘90s με διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στα βιντεοπαιχνίδια της εποχής. Απροσποίητο και φιλικό περιβάλλον, χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές και cocktails.

Λόλα

Για οικονομικό και παρεΐστικο ποτό, η Λόλα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που έχει κανείς στα Κάτω Πετράλωνα (Κειριαδών 11). Τζαζ και funk μουσικές σας κρατούν συντροφιά, όση ώρα απολαμβάνετε το κους κους με την παρέα και το cocktail σας.

Alice Cakewitch

Ένα στέκι, βγαλμένο λες από παραμύθι, που λειτουργεί με την φιλοσοφία του cupcake shop- cafe στα Πετράλωνα (Ιούς 40-421). Πληθώρα σε γλυκές δημιουργίες ανάμεσα σε cupcakes, muffins και layer cakes, που συνδυάζουν με τον πιο δελεαστικό τρόπο τον καφέ.