Αν αναζητάτε στέκια για ένα χαλαρό και απολαυστικό απογευματινό- βραδινό cocktail ακολουθούν έξι προτάσεις που σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν ποτέ.

Όλες στην καρδιά της Αθήνας, δίνουν έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση και παρουσιάζουν ευφάνταστα cocktails σε χώρους υπέροχους, που ενδείκνυνται για χάζι και κους κους με την παρέα.

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Quartier d’Athenes

Kλασικά και μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά, μεταφέροντας ταυτόχρονα σε άλλες εποχές. Το Quartier d’Athenes, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι που έχει δώσει και την ονομασία του στην πλατεία, είναι ένα μοντέρνο bistro που καθηλώνει με τον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο.

Έντονο το στοιχείο του ξύλου, δερμάτινοι καναπέδες, πράσινα μαρμάρινα τραπέζια, όμορφες ταπετσαρίες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεγάλες τζαμαρίες και μια επιβλητική μαρμάρινη μπάρα με δερμάτινα τελειώματα, ταξιδεύουν στο χρόνο, σε παλιά, κλασικά και διαχρονικά στέκια της πόλης.

Rabbithole

All day στέκι που σίγουρα θα ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες σας στην Αθήνα, στο ατμοσφαιρικό δρομάκι της Λέκκα. Με έναν ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό χώρο και μια μικρή αυλή που φέρνει τη φύση στο μαγαζί, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρές και μεγάλες παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλό καφέ και να συνεχίσετε με χορταστικά σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, ενώ όσο η ώρα περνά το Rabbithole αλλάζει πρόσωπο, σερβίροντας signature cocktails υπό τους ήχους funk και electro-pop μουσικής.

Bartesera

Από τα πρώτα μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού.

Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό». Premium ετικέτες και μια εξαιρετικά φροντισμένη cocktail list, με signature αλλά και ελαφρώς πειραγμένες εκτελέσεις πάνω σε κλασικά κοκτέιλ, στις επιλογές των βραδινών θαμώνων του.

Κύριος

Ένας… σοφιστικέ Κύριος σαν κι αυτόν σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή για μία βραδινή έξοδο. Μία από τις πιο classy επιλογές στην Πλατεία Μαβίλη (Δοριλέου 4), με εντυπωσιακό, κομψό και υψηλής αισθητικής χώρο που φέρνει νεοϋορκέζικο αέρα στο κέντρο της πόλης. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα cocktails, ενώ διαθέτει ενημερωμένη wine list και γευστικές προτάσεις για να συνοδεύσετε την επιλογή σας.

CV Distiller

Ένα μπαρ με μεγάλη εξειδίκευση και γνώσεις στο ουίσκι στην καρδιά της πόλης (Χατζηγιάννη Μέξη 7, πίσω από το Χίλτον). Μια αξιοζήλευτη κάβα, από τις πιο πλήρεις σε ολόκληρη την πόλη, με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε μαλτ ουίσκι, φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α. Αυτό που θα σας κερδίσει, επιπλέον, στο CV ο εξαιρετικής αισθητικής χώρος με την υπέροχη ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή μπάρα και τις ωραίες μουσικές.