Τέσσερα δημοφιλή μπαρ που στεγάζονται σε όμορφα νεοκλασικά και αρχοντικά

Αέρας παλιάς Αθήνας εμφανής στην αισθητική και τους χώρους τους


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ
12:04
19/04/2019
Τέσσερα δημοφιλή μπαρ που στεγάζονται σε όμορφα νεοκλασικά και αρχοντικά
loading

Μία μοναδική εμπειρία διασκέδασης περιμένει όσους επιλέξουν τα παρακάτω τέσσερα στέκια για τον καφέ, το ποτό ή το brunch του Σαββατοκύριακου.

Στους υπέροχους χώρους τους που φιλοξενούνται σε εντυπωσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά, συνδυάζονται αρμονικά το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν, η αρχοντιά με την σύγχρονες υπηρεσίες, η ρομαντική ατμόσφαιρα με την προσεγμένη αισθητική.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτίριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

The Clumsies

Το The Clumsies, στην οδό Πραξιτέλους (νο 30), ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, φιλοξενείται σε ένα επιβλητικό διατηρητέο κτίριο και φέρει αρώματα και μνήμες «παλιάς καλής Αθήνας». Από το 1900 και μέχρι πριν λίγα χρόνια το οινομαγειρείο «Δωρίς» έγραψε τη δική του ιστορία εδώ και αποτέλεσε γευστικό «σπίτι» των μυημένων Αθηναίων, κάτι που ως φιλοσοφία και διάθεση φιλοξενίας ακολουθούν και οι «The Clumsies».

The Dalliance House

Στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά του 1890 που έχουν απομείνει στην Κηφισιά (Κυριαζή 19) και εντυπωσιάζει εξωτερικά με την επιβλητικότητα, το ρομαντισμό και την αρχοντιά μιας άλλης εποχής.

Ο χώρος κατορθώνει –και στους δύο ορόφους– να παντρέψει το μοντέρνο με το παραδοσιακό με μεγάλη μαεστρία, ενώ είναι διαχωρισμένος με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια από τις γωνιές του που έχουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα, η οποία ωστόσο εντάσσεται σε ένα ενιαίο σύνολο.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος και Υπερίωνος 1), έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει