Τα τελευταία χρόνια το Κουκάκι ακούγεται όλο και περισσότερο, πρωταγωνιστώντας στις επιλογές του κοινού για καφέ, φαγητό αλλά και διασκέδαση. Μία από τις πιο καθιερωμένες πιάτσες του και αυτή της Γεωργάκη Ολυμπίου, με στέκια σημεία αναφοράς για την περιοχή.

Ανακαλύψτε ποια είναι αυτά και καθιερώστε τα σε meeting points κάθε φορά που επισκέπτεστε το Κουκάκι.

Αυλή

Ένα από τα σημεία αναφοράς για το Κουκάκι, το καφενείο η Αυλή βρίσκεται στον πεζόδρομο του Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 4) και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης, τόσο των κατοίκων όσο και των λάτρεων της περιοχής. Με τα κρύα σερβίρει αρωματικό οινόμελο και ρακόμελο, που συνοδεύονται ιδανικά από τις ενισχυμένες ποικιλίες και τους γευστικούς τσιπουρομεζέδες. Στις σταθερές αξίες η καλή (και ψημένη) ρακή.

Σπιρτόκουτο

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο αλλά και το Κουκάκι, το Σπιρτόκουτο, βρίσκεται στον αριθμό 14, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της περιοχής. Με χαλαρή διάθεση και φιλικό περιβάλλον σερβίρει καφέ, μπύρες, ποτά και cocktails ενώ διαθέτει και διάφορα συνοδευτικά στην περίπτωση που σας πιάσει μια μικρή λιγουρίτσα.

Μικρή Βενετία

Στο νούμερο 15 του πεζόδρομου η Μικρή Βενετία καλεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της. Εστιατόριο- μεζεδοπωλείο με πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, πιάτα που τιμούν την Ελλάδα –κάποια εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή– και εκλεκτά αποστάγματα για να συνοδεύσετε ιδανικά τις επιλογές σας.

Το Παγκάκι

Ένα καφενείο που ακολουθεί τη φιλοσοφία λειτουργίας μιας κολλεκτίβας και σερβίρει προϊόντα εναλλακτικού- αλληλέγγυου εμπορίου. Συνεργάζεται αποκλειστικά με μικρούς παραγωγούς ή κοινότητες παραγωγών, ενώ διατηρεί χαμηλές και προσιτές τιμές. Το Παγκάκι (Γεωργάκη Ολυμπίου 17-19) είναι ένας χώρος συνάντησης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας όπου θα απολαύσετε καφέ, βότανα, ρακί, ούζο και μπίρες –πάντα με τα απαραίτητα συνοδευτικά.