Ένα ποτό με την παρέα για να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το Σαββατοκύριακο που έρχεται αποτελεί ιδανική επιλογή για την έξοδο της Παρασκευής.

Ακολουθούν πέντε στέκια όμορφα και ήρεμα, για να τα πείτε και να τα πιείτε με τους φίλους σας, να κάνετε κους κους και ταυτόχρονα να αποσυμφορηθείτε από την εβδομάδα που μόλις πέρασε.

Low Profile

«Κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, ευνοεί την κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης. Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Jazz n Jazz

Από τα πιο αυθεντικά jazz στέκια της πόλης, με σταθερούς θαμώνες. Καθαρόαιμο ποτάδικο με self service φιλοσοφία και αποκλειστικά jazz μουσικές (από την δεκαετία του ’20 έως εκείνη του ‘50) που σε μεταφέρουν σε κάποια από τις πολιτείες της Αμερικής.

Με ακούσματα από τις πρώτες εποχές της jazz, τους τοίχους του στολίζουν αφίσες διάσημων Αμερικανών μουσικών, εξώφυλλα δίσκων, τρομπέτες, cd κ.α. Βρίσκεται στο Λυκαβηττό (Δεινοκράτους 4), πολύ κοντά στην πλατεία Δεξαμενής.

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Rabbithole

All day στέκι, στο μυστικό δρομάκι της Λέκκα, που σίγουρα θα ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες σας στην Αθήνα. Με έναν ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό χώρο και μια μικρή αυλή που φέρνει τη φύση στο μαγαζί, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρές και μεγάλες παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλό καφέ και να συνεχίσετε με χορταστικά σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, ενώ όσο η ώρα περνά το Rabbithole αλλάζει πρόσωπο, σερβίροντας signature cocktails υπό τους ήχους funk και electro-pop μουσικής.