Κρυμμένη μεταξύ της Καραγιώργη Σερβίας και της Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, η μικρή στοά στο αδιέξοδο της Λέκκα κρύβει πραγματικούς θησαυρούς.

Στέκια με αυθεντικό χαρακτήρα που μυούν στα μυστικά του καφέ και του ποτού και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βγουν για ποτό και να περάσουν απλώς καλά.

Αμπάριζα

Μικρό, cozy και ατμοσφαιρικό, το all day Αμπάριζα στη Λέκκα αποτελεί αγαπημένη επιλογή, έχοντας συνδέσει το όνομά του με αυτό της Λέκκα την τελευταία δεκαετία. Πίσω από την ξύλινη μπάρα του ετοιμάζονται εξαιρετικά cocktails, γι’ αυτό και δεν χάνουμε ευκαιρία να το προτιμούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στο κέντρο. Στα συν οι soul, jazz, funk και indie μουσικές που δένουν ιδανικά με το όλο σκηνικό.

Rabbithole

All day στέκι που σίγουρα θα ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες σας στην Αθήνα. Με έναν ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό χώρο και μια μικρή αυλή που φέρνει τη φύση στο μαγαζί, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρές και μεγάλες παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλό καφέ και να συνεχίσετε με χορταστικά σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, ενώ όσο η ώρα περνά το Rabbithole αλλάζει πρόσωπο, σερβίροντας signature cocktails υπό τους ήχους funk και electro-pop μουσικής.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Το βραδάκι μεταμορφώνεται σε αυθεντικό cocktail bar με τη σκυτάλη να παίρνουν μοναδικά signature cocktails, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε ένα καθαρά urban περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας, αρκετά μακριά, ωστόσο, από τη βουή του κέντρου.

Huge

Το μεγαλύτερο μικροσκοπικό μπαρ στο κέντρο βρίσκεται και αυτό στο στενάκι της Λέκκα  για να μας μυήσει στα μυστικά της νύχτας. Αυθεντικό ποτάδικο για όσους θέλουν απλώς να βγουν και να περάσουν καλά με την παρέα, σε ένα μαγαζί που πραγματικά ανταποκρίνεται 100% στο χαρακτηρισμό στέκι. Χαλαρή ατμόσφαιρα, καλή ξένη μουσική αποκλειστικά και διάφορα events με θεματικές βραδιές να διοργανώνοντα αρκετά συχνά.