Θρυλικές ταβέρνες και διαχρονικά μεζεδοπωλεία συνυπάρχουν αρμονικά με σύγχρονα sushi bars, σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας. Η Πλάκα πάντα αποτελεί διαχρονική επιλογή για μια γευστική έξοδο, πόσο μάλλον τώρα που ο καιρός έχει γίνει για τα καλά ανοιξιάτικος.

Απολαύστε, λοιπόν, νόστιμα ψαράκια στο τηγάνι ή τη σχάρα, πλούσιους μεζέδες για το ούζο ή το τσίπουρο με την παρέα και απολαυστικά sushi rolls σε κάποια από τα τραπέζια των γευστικών προτάσεων που ακολουθούν στο πιο όμορφο σημείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Από τις πιο θρυλικές ταβέρνες όχι μόνο στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων (νο 41) στην Πλάκα, όπου εντοπίζεται, αλλά και όλης της Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου λειτουργούν από το 1865 και σερβίρουν αδιάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου τον περίφημο τηγανητό τους μπακαλιάρο. Λιγοστά σκαλάκια σας οδηγούν σε αυτήν την υπόγεια πλακιώτικη ταβέρνα όπου η αυθεντική ατμόσφαιρα της κλασικής μπακαλοταβέρνας κυριαρχεί στο χώρο.

Η παλιά ταβέρνα του Ψαρρά

Στεγασμένη σε δύο παλιά αρχοντικά ακριβώς κάτω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά (Ερεχθέως 16 & Ερωτοκρίτου) είναι μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της περιοχής καθώς πρωτολειτούργησε το 1898. Τόσο στα τραπέζια στον εσωτερικό ατμοσφαιρικό χώρο, όσο και σε αυτά στα σκαλάκια και τη μικρή εξωτερική αυλή σερβίρει μια ενδιαφέρουσα γκάμα σε ψάρια (σχάρας ή στο τηγάνι), καθώς και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα (νο 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Sushimou

Το Sushimou στην Πλάκα (Σκούφου 6), σερβίρει σούσι με ιαπωνικές καταβολές μόνο, καθώς ο ιδιοκτήτης του ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία για να μάθει την τεχνική του σούσι από τους ειδικούς. Το μενού βασίζεται σε ελληνικά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ημέρας, ενώ συνοδεύεται ιδανικά από ιαπωνικό ουίσκι. Ο χώρος είναι λιτός και απέριττος και διαθέτει μία μπάρα με μετρημένα σκαμπό ολόγυρά του. Για να βρείτε να καθίσετε, καλό είναι να κάνετε κράτηση.