Με την εαρινή ισημερία που πραγματοποιείται σήμερα να σημαίνει και την επίσημη έναρξη της Άνοιξης, πραγματοποιήστε τρεις βόλτες στην καρδιά της Αθήνας. Όχι σε πολύβουους δρόμους και πολυσύχναστες πλατείες, αλλά σε καταπράσινες οάσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Εθνικός Κήπος, ο Λόφος του Φιλοπάππου και ο Λόφος το Λυκαβηττού αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να υποδεχτείτε την Άνοιξη, σε τρία από τα πιο πράσινα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Εθνικός Κήπος

Λίγα μόλις βήματα από την πιο πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα, μια πραγματική όαση πρασίνου αποκαλύπτεται στα μάτια του κάθε επισκέπτη. Στον Εθνικό Κήπο, λιοιπόν, σε μια έκταση 150 στρεμμάτων περίπου μαζί με τον κήπο του Ζαππείου, σας δίνεται η δυνατότητα να περπατήσετε ανάμεσα σε σπάνια είδη φυτών, να παίξετε με πάπιες, να ξαποστάσετε σε ξύλινα παγκάκια στα διάφορα επιμέρους πάρκα του, να φωτογραφηθείτε κάτω από πανέμορφες πέργκολες, ακόμη και να παρατηρήσετε αρχαία ευρήματα και προτομές.

Για την ιστορία, η αρχική ονομασία του Εθνικού Κήπου ήταν «Βασιλικός Κήπος» ή «Κήπος της Αμαλίας», στην οποία άλλωστε οφείλεται και η ύπαρξή του. Για την δημιουργία του μεταφέρθηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά από τη Γένοβα και πολλά ακόμη αυτοφυή είδη από την Εύβοια και το Σούνιο, ενώ η ολοκλήρωση της διαμόρφωσής του πραγματοποιήθηκε το 1917.

Λόφος Φιλοπάππου

Ο λόφος του Φιλοπάππου ή λόφος των Μουσών προσφέρεται για χαλαρωτική απόδραση στη φύση, μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Ένα από τα σημεία της Αθήνας που προσφέρουν συγκλονιστική θέα στην πόλη, συνδέεται με τους λόφους του Αστεροσκοπείου και της Πνύκας, ενώ στην κορυφή του υπάρχει το μνημείο του Φιλοπάππου, από το οποίο έχει προέλθει και η ονομασία του λόφου. Μια βόλτα εδώ ενδείκνυται για χαλάρωση με έναν καφέ στο χέρι ή πικνικ, ή για μια βραδινή έξοδο με το υπερθέαμα της φωταγωγημένης Αθήνας στα πόδια σας.

Λόφος Λυκαβηττού

Ποιος απ’ όλους εσάς δεν έχει επισκεφτεί έστω και μία φορά το Λυκαβηττό; Το πιο ψηλό σημείο στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει πανοραμική θέα από ύψος 277 μέτρων που εντυπωσιάζει τους πάντες. Μπορείτε να τον προσεγγίσετε είτε πεζή μέσω μονοπατιού που έχει δημιουργηθεί, είτε με το τελεφερίκ που ξεκινάει από το τέρμα της οδού Πλουτάρχου στο Κολωνάκι (τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά).

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου καθώς και να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας στο καφέ- εστιατόριο που λειτουργεί στην είσοδο του τελεφερίκ. Δεν είναι λίγοι, βέβαια, εκείνοι που παίρνουν μαζί τα εφόδιά τους, «πιάνουν» θέση στην πέτρινη πεζούλα πριν το θέατρο και μαζί με τη θέα απολαμβάνουν και σπιτικό… πικνικ!