Μια βόλτα στον Πειραιά προσφέρεται για καφέ με θέα στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου και τα νερά του Σαρωνικού, χαλαρές στιγμές σε έναν πολυχώρο τέχνης στα άλλοτε λαμαρινάδικά της περιοχής ή ένα διάλειμμα από τους έντονους ρυθμούς σε ένα στέκι που ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την νοσταλγική ατμόσφαιρα και την ιστορία του.

Ακολουθούν τρεις διευθύνσεις, λοιπόν, που κάποια στιγμή πρέπει να επισκεφτείτε στον Πειραιά για να απολαύσετε τον καφέ σας σε σημεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ιστιοπλοϊκός

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στον Πειραιά, στο γραφικό λιμανάκι του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός σας υποδέχεται με άκρως ανανεωμένη «εμφάνιση» σε έναν μοντέρνο χώρο με βασικά χαρακτηριστικά τα γήινα χρώματα, τις μοντέρνες γραμμές και έντονο το στοιχείο του ξύλου.

Με την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας σε ένα όμορφο περιβάλλον. Προτιμήστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι εικόνες που απλώνονται μπροστά σας απλά μαγικές.

Piree

Βρίσκεται στην περιοχή των πρώην λαμαρινάδικων στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (Κάστορος 78) και στην ουσία πρόκειται για έναν πολυχώρο έκφρασης νέων καλλιτεχνών. Εδώ, εκτός από τον καφέ, τις light γευστικές προτάσεις και το ποτό σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο χώρο αλλά και να πάρετε μέρος σε αυτές, καθώς οι περισσότερες χαρακτηρίζονται για τον διαδραστικό χαρακτήρα τους.

Το περιβάλλον είναι εκπληκτικό, με αυθεντικά vintage έπιπλα και αντίκες να δημιουργούν έναν ρετρό χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζεται αρμονικά με τις αρχικές βιομηχανικές γραμμές του χώρου.

Belle Amie

Η μαγεία και η νοσταλγία συναντιούνται εδώ, σε ένα ταξίδι από εικόνες μέσα στο χρόνο. All day επιλογή για καφέ, φαγητό και cocktails σε ένα από τα πιο ιστορικά στέκια του Πειραιά (Αγγέλου Μεταξά 11). Το Belle Amie (εκ του Μπελαμή, ονομασία του ιστορικού ουζερί) λειτουργεί πίσω από τη Μαρίνα Ζέας, εκεί όπου κάποτε τραγουδούσε ο σερ Μπιθί (κατά κόσμον Γρηγόρης Μπιθικώτσης).

Το νεοκλασικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα ανακαινίστηκε πλήρως και δημιουργήθηκε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, άξιο της ιστορίας του χώρου όπου φιλοξενείται. Η νοσταλγική διακόσμηση, με εμφανή την επιρροή της ιστορίας, χαρακτηρίζεται από φινετσάτες πινελιές, όπως τα βιεννέζικα έπιπλα, οι μαρμάρινες κολόνες, οι αυθεντικές απλίκες και το παλιό πλακάκι στο πάτωμα, που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο.