Εδώ και λίγα χρόνια αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες και καθιερωμένες πιάτσες, στα σύνορα του Συντάγματος με την Πλάκα. Ο πεζόδρομος της Ηπίτου, αν και κρυμμένος, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο παρεΐστικα σημεία στο κέντρο της πόλης με δημοφιλή στέκια ανάμεσα σε νεοκλασικά κτήρια και αρχοντικά.

Τρία μαγαζιά όλα κι όλα απαρτίζουν το δυναμικό του, που, ωστόσο, είναι αρκετά για να σας κάνουν να έρθετε μέχρι εδώ (στην περίπτωση που δεν το έχετε ήδη κάνει).

Blue Bird

Tο μικροσκοπικό και vintage Blue Bird στον πεζόδρομο της Ηπίτου, λίγα βήματα από το Σύνταγμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα after office ποτό μετά την δουλειά. Τζαζ μουσικές και ρετρό διακόσμηση στον λιλιπούτειο αυτό χώρο, που αποτελεί πραγματικό «θησαυρό» για τους λάτρεις του κέντρου.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του, που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου bartender Διονύση Πολάτου. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

Kiki de Grece

Wine μπιστρό που απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού και της χαλαρής κουβέντας. Διαθέτει μια εποχική wine list από επιλεγμένες ετικέτες και μια μικρή κάρτα για να συνοδεύσετε το κρασί σας με προτάσεις που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και τις γεύσεις. Ανά διαστήματα διοργανώνει αφιερώματα σε διάφορους οινοποιούς, καθώς και apperitivo.