Ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου μπορεί να πραγματοποιηθεί με μία μόνο επίσκεψη σε κάποιο από τα παρακάτω έθνικ στέκια που ακολουθούν στην πόλη.

Παραδοσιακές γεύσεις από την Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Μέση Ανατολή σας μυούν στα μυστικά τους, μέσα από νόστιμες προτάσεις που θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϊλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό και σχετικά νέο στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Sumsum

Η κουζίνα του είναι αφιερωμένη στα αραβικά εδέσματα γι αυτό ό,τι και να δοκιμάσετε εδώ θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της Μέσης Ανατολής. Μικρό και φιλικό το Sumsum επί της Σόλωνος (στη συμβολή με την Ασκληπιού) διαθέτει μια νόστιμη γκάμα από επιλογές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Δροσερές και μοναδικές γεύσεις παρασκευασμένες από φρέσκες πρώτες ύλες. Ταμπουλέ, φαλάφελ, χούμους, λαχματζούν κάποιες από τις προτάσεις που θα σας κάνουν κλικ.

So So So

Στην πολυσυλλεκτική, γαστρονομική γειτονιά του Συντάγματος ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα γευστικό στέκι που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Ο λόγος για το So So So (Απόλλωνος 1), το πρώτο εστιατόριο στην πόλη που συστήνει το αθηναϊκό κοινό στη σούπα ράμεν, ένα αυθεντικό, ιαπωνικό πιάτο.

Συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις με μοντέρνες γευστικές πινελιές το μενού του So So So υπόσχεται να σερβίρει ιντριγκαδόρικα, για τον ουρανίσκο, πιάτα με βασικό γνώμονα τη φρεσκάδα και την σπιρτάδα. Πλούσιος ζωμός από λαχανικών ή από βοδινό, noodles και μια μεγάλη γκάμα σε toppings και αρωματικά καρυκεύματα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Peking Duck

Τα «μαγικά» χέρια του φημισμένου σεφ Άλσι Σινανάι (Wolves of Kitchen σε Αθήνα και Μύκονο) σας μεταφέρουν μέχρι την καρδιά του Πεκίνου, συστήνοντάς σας με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο στην street food φιλοσοφία της Κίνας.

Στο Peking Duck (Πανόρμου 105) οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την Αυτοκρατορική Εποχή της Κίνας και εστιάζουν στο λεπτό και τραγανό δέρμα του κρέατος. Γλυκές και αλμυρές γεύσεις, ζωηρά χρώματα και ντελικάτες μυρωδιές στις πιο παραδοσιακές κινέζικες συνταγές παρασκευασμένες με αγνές πρώτες ύλες.