Σε πείσμα του καιρού η διάθεσή μας παραμένει ανοιξιάτικη (για να μην πούμε καλοκαιρινή) γι αυτό και ονειρευόμαστε μπάλες λαχταριστού παγωτού.

Σπιτικό παραδοσιακό ή αυθεντικό ιταλικό, ό,τι και να επιλέξετε η γεύση του θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Ακολουθούν τέσσερις διευθύνσεις στην πόλη, όπου μία μπάλα παγωτού δεν είναι ποτέ αρκετή!

Αφοί Ασημακόπουλοι

Το πιο παλιό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας (Χαριλάου Τρικούπη 82) λειτουργεί από το 1915 και φημίζεται για τα εξαιρετικά, ολόφρεσκα και λαχταριστά γλυκά του. Από τα σημεία αναφοράς του το αφράτο γαλακτομπούρεκο, η μεγάλη γκάμα σε σοκολάτες, πάστες και τούρτες και τα ζουμερά σιροπιαστά. Από αυτά, βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει και το σπιτικό παγωτό. Σημειώστε ότι όλα τα γλυκά του παρασκευάζονται με φρέσκο γάλα από φάρμες και επιλεγμένα υλικά ποιότητας.

Ice Roll

Η πρωτοτυπία του concept του IceRoll, στο Μοναστηράκι (Αθηνάς 2), εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει το γύρο της χώρας κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο κοινό. Φρέσκο γάλα, φρέσκα φρούτα και τα αγαπημένα σας υλικά τοποθετούνται σε μία παγωμένη πλάκα και μετατρέπονται σε λαχταριστό παγωτό σε ρολάκια, μπροστά στα μάτια σας. Μια καινοτόμα και ιδιαίτερη πρόταση παγωτού, που γίνεται ανάρπαστη όλες τις εποχές του χρόνου.

Le Greche

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία –ή και περισσότερες– μπάλα αυθεντικού ιταλικού gelato; Στο Le Greche στο Σύνταγμα (Μητροπόλεως 16) τα παγωτά συνδυάζουν την ιταλική τεχνογνωσία με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους και συνδυάζονται ιδανικά με κορυφαία συστατικά από την Ιταλία. Από τις γεύσεις- συνώνυμο του Le Greche το φιστίκι, όπως ακριβώς το παρασκευάζουν και στην Ιταλία.

The Ice Cream Shop

Αν αγαπάτε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό, τότε πρέπει να κάνετε μια στάση στο The Ice Cream Shop, πάνω στην Πλατεία στο Μοναστηράκι, απέναντι από το μετρό. Καθημερινά ολόφρεσκες γεύσεις παγωτού που δελεάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Εδώ θα δοκιμάσετε, πέραν των κλασικών, ποικίλες άλλες γεύσεις πασπαλισμένες με φαντασία και σεβασμό στην πρώτη ύλη, απαλλαγμένες από χρωστικές ουσίες, αρώματα κ.λπ. Θα ξεχωρίσετε τη γεύση μπανάνα (αν είστε του φρούτου) και τη σοκολάτα domori (62άρα από το Εκουαδόρ).

TAGS