Με χαλαρή και ρετρό ατμόσφαιρα, ωραίες μουσικές, νόστιμες γεύσεις που ταξιδεύουν και ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο cocktail να συμπληρώνει το σκηνικό, απολαύστε την έξοδό σας σε πέντε όμορφα μπιστρό στην πόλη για μια εμπειρία με… παριζιάνικο αέρα.

Στέκια με άποψη και χαρακτήρα που μεταφέρουν νοητά στη γαλλική πρωτεύουσα μέσα από την vintage αισθητική τους.

Bunuel Uptempo Bistro

Με όνομα εμπνευσμένο από τον Ισπανό σκηνοθέτη Bunuel, γνωστό για τον υπερρεαλισμό του, το Bunuel Uptempo Bistro δίνει το παρών επί της Πατριάρχου Ιωακείμ κοντά στον Ευαγγελισμό και αποτελεί το νέο εγχείρημα του bartender Σταμάτη Σταματιάδη. Ατμοσφαιρικός χώρος με ρετρό αισθητική, όπου θα δοκιμάσετε κλασικά cocktails από τις δεκαετίες των ‘20s και ‘30s και πιάτα με γαλλική φινέτσα.

Foyer Cafe Bistrot

Ένας χώρος βγαλμένος από άλλη εποχή, που συνάδει τέλεια με την αισθητική, τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32), όπου και φιλοξενείται. Το φουαγιέ του θεάτρου, λοιπόν, μεταμορφώθηκε σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο, ο οποίος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις επιλογές του κοινού, για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Vintage έπιπλα, παλιές καρέκλες του θεάτρου, ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος, φωτογραφίες παλαιότερων εποχών και το κλασικό πιάνο του θεάτρου δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα  που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα, μεγαλοπρεπή φουαγιέ θεάτρων ευρωπαϊκών μητροπόλεων. Το μενού έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζεται ιδανικά με κάποιες από τις εκλεκτές ετικέτες της οινικής λίστας.

Henhouse

Αμερικάνικου τύπου bistro στο Χολαργό (Φανερωμένης 8), αδερφάκι του δημοφιλούς και αγαπημένου Bootleg. Εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ (το όνομά του είναι αφιερωμένο σε μία από τις πιο «περιβόητες» γυναίκες διακινήτριες παράνομου αλκοόλ της εποχής, το Henhouse ξεχωρίζει για την τρομερή αισθητική και τις comfort food προτάσεις του καταλόγου.

Στα συν τα εξαιρετικά κλασικά κοκτέιλ. Jazz και swing μουσικές, δένουν τέλεια με την αισθητική του χώρου.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

 Quartier d’Athenes

Kλασικά και μοντέρνα στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά, μεταφέροντας ταυτόχρονα σε άλλες εποχές. Το Quartier d’Athenes, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς απέναντι από το ομώνυμο εκκλησάκι που έχει δώσει και την ονομασία του στην πλατεία, είναι ένα μοντέρνο bistro που καθηλώνει με τον επιβλητικό εσωτερικό του χώρο.

Έντονο το στοιχείο του ξύλου, δερμάτινοι καναπέδες, πράσινα μαρμάρινα τραπέζια, όμορφες ταπετσαρίες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεγάλες τζαμαρίες και μια επιβλητική μαρμάρινη μπάρα με δερμάτινα τελειώματα, ταξιδεύουν στο χρόνο, σε παλιά, κλασικά και διαχρονικά στέκια της πόλης.