Τραπεζάκια έξω, λοιπόν, για τους ανοιξιάτικους καφέδες του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο. Έξι καθιερωμένα στέκια στην πόλη σας καλούν για παρεΐστικες εξόδους στους υπέροχους κήπους και τις αυλές τους, μέσα σε ένα σκηνικό με ανθισμένα παρτέρια και πολύχρωμες γλάστρες.

Απολαύστε την Άνοιξη στο μεγαλείο της και αφήστε την να σας φτιάξει την διάθεση, όση ώρα πίνετε τον καφέ σας και κάνετε κουβεντούλα με την παρέα σας.

Theory

Η σταθερή αξία του Χαλανδρίου, στη στοά της Πλάτωνος, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η αυλή του Theory Bar & More αποτελεί αγαπημένο meeting point τόσο για after office ποτά και cocktails με τους φίλους όσο και για κυριακάτικο brunch.

Ο χώρος θυμίζει μοντέρνο φιλικό σπίτι με αυλή, το κεντρικό τεράστιο τραπέζι προκαλεί την παρεΐστικη διάθεση, το μπαρ με το χαρακτηριστικό πολύχρωμο πλακάκι καλεί για happy coktails, ενώ ο εξωτερικός κήπος αυτή την εποχή είναι όνειρο.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά γεμάτος. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια.

Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Hide & Seek

Εάν αναζητάτε μία εξωτική απόδραση από την καθημερινότητα, τότε θα βρείτε το καταφύγιο σας στο Hide & Seek (Λεωφόρος Κηφισίας 254). Στο βάθος ενός διαδρόμου στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, θα ανακαλύψετε μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο και θα σας βάλει σε mood διακοπών.

Με σημείο αναφοράς τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο του, το Hide & Seek έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις επιλογές μας, τόσο για φαγητό όσο και για τα φημισμένα cocktails του. Ανοίγει από το πρωί σερβίροντας υπέροχο καφέ, φυσικούς χυμούς και όλων των ειδών τα snacks και συνεχίζει με προσεγμένα πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα.

Faltso

Ένα από τα πιο αξιόλογα μπαρ στα βόρεια προάστια βρίσκεται στο Μαρούσι και εντοπίζεται σε έναν κάθετο πεζόδρομο, της Ερμού (Ηλία Διάμεση 5-7). Το Faltso είναι cool και φιλικό, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο, ενώ από την άνοιξη και μετά η φανταστική αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής.

Άψογη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τις ωραίες μουσικές. Στα συν η ενημερωμένη κάβα, με πρωταγωνιστή το τζιν, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails.