Χαλαρά, εναλλακτικά, ανεπιτήδευτα και άκρως φιλικά, τα στέκια που ακολουθούν σε Μεταξουργείο και Κεραμεικό μπορούν πολύ εύκολα να χαρακτηριστούν ως το στέκι της παρέας.

Πέντε διευθύνσεις που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού που λατρεύει τις δύο αυτές περιοχές, συγκαταλέγονται σε εκείνες τις στάσεις που αξίζει να κάνετε κάθε φορά που θα βρίσκεστε τριγύρω.

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.

Beauty Killed The Beast

Το Beauty Killed the Beast (Παραμυθίας 14) στεγάζεται σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτήριο στην οδό Παραμυθίας και αποτελεί μια ξεχωριστή all day επιλογή. Το interior design υπογράφει η ομάδα Νine Design, η οποία έχει επιμεληθεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Στον υπέροχο χώρο του θα δώσετε ραντεβού για καφέ και cocktails, ενώ διαθέτει μενού με διάφορα γευστικά πιάτα, για να συνοδεύσετε τα ποτά σας. Τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.

Laatrac

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην πόλη βρίσκεται στον Κεραμεικό (Λεωνίδου 63-65) και συναντάται πίσω από μία μεγάλη σιδερένια πόρτα. Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή. Ο λόγος για το Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι του οποίου η φιλοσοφία περικλείεται στο τρίπτυχο eat, drink, skate.

Εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά, ενώ διοργανώνει και επιτυχημένα events με djs.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου 31) να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. Καιρού επιτρέποντος βγάζει τραπέζια στον υπέροχο πεζόδρομο.