Παρόλο που το Κολωνάκι έχει διανύσει διάφορες περιόδους και διαθέτει τόσο ένθερμους υποστηρικτές όσο και «πολέμιους», καταφέρνει με κάποιον τρόπο να παραμένει πάντα στο επίκεντρο.

Ένας από τους λόγους είναι και τα δημοφιλή στέκια που συναντά κανείς σε αυτό, ανάμεσα στα οποία και all day επιλογές για ένα νόστιμο και ελαφρύ lunch break.

Nice ‘n’ Easy

Ένα all day long bio cafe-restaurant επί της Σκουφά (Ομήρου 60 & Σκουφά) με κατάλογο που καταφέρνει να έχει νόστιμες –όλες θερμιδομετρημένες– και υγιεινές προτάσεις. Το Nice ‘n’ Easy ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία που πρεσβεύει, τις υγιεινές αλλά πεντανόστιμες γευστικές προτάσεις, την έμφαση στα βιολογικά και οικολογικά προϊόντα και το σεβασμό στις αγνές πρώτες ύλες.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το πρωινό σας, το brunch σας και γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Brunello

Με αυθεντική ιταλική ατμόσφαιρα και φινετσάτο χώρο, το Brunello (Λουκιανού 21) οφείλει την ονομασία του σε ένα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά κρασιά, η οποία «προδίδει» και κατά κάποιο τρόπο την εμμονή του με το κρασί.

Με ιταλικό ταμπεραμέντο και νόστιμες γευστικές προτάσεις, το all day wine- bistro αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους ή τους συνεργάτες. Διαθέτει μια ενημερωμένη οινική λίστα με προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά από μερίδες τύπου tapas.

Frankie

To Frankie (Σκουφά 42) ακολουθεί το ύφος των εστιατορίων «Little Italy» στη Νέα Υόρκη και έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Frank Sinatra. Η κουζίνα του αναδίδει αρώματα από την Κεντρική Ιταλία, ενώ είναι πιστό στη φιλοσοφία farm-to-table.

Το μενού του αποτελείται από διάφορα ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι και ευρεία γκάμα σε ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Στο δεύτερο επίπεδο υπάρχει ανοιχτή κουζίνα στην οποία φτιάχνονται τα φρέσκα ζυμαρικά μπροστά στους πελάτες.

Τυροκομείο Κωσταρέλου

Το κατάστημα Τυροκομείο Κωσταρέλου (Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32) είναι ένα ελληνικό delicatessen στο οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε τα προϊόντα του τυροκομείου και να τα γευτείτε σε μοναδικές συνταγές. Σε καθημερινή βάση ετοιμάζει ξεχωριστές γευστικές προτάσεις από εκλεκτές πρώτες ύλες –τυριά, αλλαντικά και άλλα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα– και επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Το μενού του περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς, σαλάτες, καθώς και μοναδικά πλατό τυριών και αλλαντικών αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με ελληνικά κρασιά και μπύρες από μικροζυθοποιίες της χώρας μας.