Το ιστορικό κέντρο ενδείκνυται για βόλτες, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Ανάμεσα σε νεοκλασικά αρχοντικά, παραδοσιακά σπίτια, γραφικούς δρόμους και όμορφα σοκάκια υπάρχουν δημοφιλή στέκια που σερβίρουν κρασί, ποτά και cocktails σε όμορφους χώρους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Παρακάτω ακολουθούν πέντε από αυτά τα στέκια, που σίγουρα θα καθιερωθούν σε αγαπημένα σημεία αναφοράς κάθε φορά που θα επιλέγετε το ιστορικό κέντρο για την βραδινή σας έξοδο.

Warehouse CO2

Το αδερφάκι του πολυαγαπημένου Warehouse στα Εξάρχεια, έκανε την εμφάνισή του μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας πριν από δύο χρόνια και κατάφερε, και αυτό, να κάνει την διαφορά.

Με concept που ακολουθεί την φιλοσοφία του ήδη επιτυχημένου στεκιού επί της Μαυρομιχάλη, το Warehouse CO2 σερβίρει speciality coffee και πρωινό, ενώ διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με αμέτρητες επιλογές –αγαπά ιδιαιτέρως τους αφρώδεις οίνους– από τις οποίες αρκετές σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ συνοδεύονται ιδανικά με επιλεγμένα κρύα πιάτα.

Underdog

Tο The Underdog στο Θησείο (Ηρακλειδών 8) ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα all day της πόλης για την μεγάλη εξειδίκευσή του στον καφέ. Εκτός αυτού, φημίζεται για την ιδιαίτερη λίστα σε σπάνιες μπύρες με ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, επιλεγμένες κι αυτές από διάφορα σημεία του κόσμου, ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρό cocktail το βραδάκι. Στα δυνατά «χαρτιά» του και το απολαυστικό του brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του, που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου bartender Διονύση Πολάτου. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

Ciel Athens

All day απέναντι από τη Μητρόπολη (Μνησικλέους & Μητροπόλεως) για καφέ, brunch και cocktails με θέα από την υπέροχη ταράτσα του. Μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από τις συνταγές της γιαγιάς που παρουσιάζονται στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, signature cocktails και brunch σε καθημερινή βάση.