Με τις ανοιξιάτικες νύχτες να ζεσταίνουν ακόμη περισσότερο τα στέκια της Αθήνας που διαθέτουν αυλές μοιάζουν οι ιδανικότερες επιλογές για μια χαλαρή έξοδο με την παρέα.

Εξαιρετική ατμόσφαιρα, πανέμορφο περιβάλλον και τέλεια cocktails συνθέτουν το τρίπτυχο που θα σας πείσει να τα επιλέξετε για την βραδινή σας βόλτα.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Najbarajo

«Κρυμμένο» στη στοά Πόπη Παντίρη, στο Χαλάνδρι (επί της κεντρικής Παπανδρέου) το Najbarajo, στην εσπεράντο σημαίνει γειτονιά, είναι ένα all day café- cocktail bar με μια υπέροχη αυλή που σας ταξιδεύει σε μέρη μακρινά.

Πολύχρωμα σπιτάκια πρωταγωνιστούν στο χώρο που στην κυριολεξία θυμίζει γειτονιά με τα πολύχρωμα σπιτάκια να κυριαρχούν στο χώρο. Μπορείτε να το προτιμήσετε για έναν ήρεμο καφέ, αλλά και για κέφι έως αργά συνοδεία ποτού ή cocktails.

Six D.O.G.S

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6-8), με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του, είναι καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι, γεμάτος.

Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.

Faltso

Ένα από τα πιο αξιόλογα μπαρ στα βόρεια προάστια βρίσκεται στο Μαρούσι και εντοπίζεται σε έναν κάθετο πεζόδρομο, της Ερμού (Ηλία Διάμεση 5-7). Το Faltso είναι cool και φιλικό, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο, ενώ από την άνοιξη και μετά η φανταστική αυλή του αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής.

Άψογη ατμόσφαιρα, που ενισχύεται από τις ωραίες μουσικές. Στα συν η ενημερωμένη κάβα, με πρωταγωνιστή το τζιν, αλλά και τα εξαιρετικά cocktails.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point.

Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.