Για τους λάτρεις του αθηναϊκού κέντρου και της ατμόσφαιρας που το χαρακτηρίζει η μικροσκοπική οδός Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, κρύβει στέκια πραγματικούς θησαυρούς.

Ένας μικρός, αλλά ταυτόχρονα ολοζώντανος πεζόδρομος μια ανάσα από την βουή του Συντάγματος που διαθέτει λίγα αλλά καλά και ιδιαίτερα στέκια για όλους.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Heteroclito

 

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει και ένα cozy πατάρι με vintage διακόσμηση, λίγα τραπέζια και μια τζαμαρία για χάζι, καθώς και τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Poké Hawaiian Sushi

Στον πεζόδρομο της Πετράκη, έκανε την διαφορά στο κέντρο, καθώς είναι το μοναδικό street food στην πόλη που σερβίρει χαβανέζικο σούσι! Για  μια διαφορετική, δροσερή και γευστική εμπειρία που δεν θα βιώσετε πουθενά αλλού.

Taqueria Maya

Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, θα γίνει σίγουρα στέκι σας ενώ βολτάρετε στο κέντρο. Η Taqueria Maya δημιουργήθηκε για να προσφέρει φρέσκο, καθημερινό φαγητό που κάποιος μπορεί να βρεί στους δρόμους της Λατινικής Αμερικής.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη ύλη, σερβίρει χειροποίητες και ολόφρεσκες tortillas, burritos, tacos, quesadillas, burrito bowls, nachos και σαλάτες, ενώ ο κατάλογος διαθέτει και επιλογές για χορτοφάγους. Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία παγωμένη μαργαρίτα.