Με τον καιρό να έχει φτιάξει για τα καλά οι ανοιξιάτικες βόλτες που φέρνουν το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά, αποτελούν ολοένα και περισσότερο ιδανική επιλογή για τις εξόδους του Σαββατοκύριακου, και όχι μόνο.

Πόσο μάλλον, όταν αυτές συνοδεύονται με θέα θάλασσα, ταβερνάκια σχεδόν πάνω στο κύμα, νόστιμους ψαρομεζέδες και δροσερή μπύρα ή ουζάκι.

Απέραντο Γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

Θέα Θάλασσα

Με μεγάλο πλεονέκτημα του την τοποθεσία του ακριβώς πάνω στη θάλασσα το Θέα Θάλασσα, στο Μικρολίμανο, από το 2012 όποτε και πρωτολειτούργησε εξειδικεύεται στα ντόπια ψάρια εποχής και τα θαλασσινά.

Οι προτάσεις του μυρίζουν ιώδιο –οι πρώτες ύλες καταφθάνουν καθημερινά απευθείας από τα δίχτυα των ψαράδων και των δυτών που συνεργάζονται με το θαλασσινό μεζεδοπωλείο– και σας βάζουν σε μερακλίδικη διάθεση, για ουζάκι και μεζέδες με θέα στο λιμανάκι και τα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και με ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και καρποί της θάλασσας που μυρίζουν ακόμη ιώδιο θα πλημμυρίσουν το τραπέζι σας στα Ψαράκια και Θαλασσινά, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (νο 14) στη Βάρκιζα.

Η αυθεντική γαστριμαργική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα περιλαμβάνει χταπόδι ξυδάτο με κάπαρη και κρεμμύδι, φρέσκα μύδια πικάντικα με ούζο και ντομάτα, γαρίδες σχάρας, κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες και ό,τι άλλο λαχταρήσετε από τις προτάσεις του καταλόγου που αναγράφονται στον μαυροπίνακα. Συνοδεύστε τα με χύμα κρασί ή κάποιο από τα ούζα και τσίπουρα που βρίσκονται στη διάθεσή σας.