Καταπράσινες αυλές, ολάνθιστοι κήποι και ήσυχοι πεζόδρομοι καλούν για γευστικές εξόδους στα βόρεια, με κύριο χαρακτηριστικό τους την έμφαση και την επιμονή στην ελληνική κουζίνα.

Πιάτα παρασκευασμένα με μεράκι από ελληνικές, πρώτες ύλες γίνονται οι πρωταγωνιστές των τραπεζιών έξω, μέσε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον που ενδείκνυται για απολαυστικό τσιμπούσι με την οικογένεια ή την παρέα σε χώρους που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία.

Ο Τζίτζικας κι o Μέρμηγκας

Μία από τις πιο σύγχρονες και επιτυχημένες εκδοχές του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας, που τιμούν την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και ταυτόχρονα την διανθίζουν με μοντέρνες πινελιές. Στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα στο Χαλάνδρι (Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26) εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας παντρεύονται αρμονικά δημιουργώντας πιάτα που ξελογιάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Πιάστε τραπέζι στην όμορφη αυλή του και δοκιμάστε όσα περισσότερα πιάτα μπορείτε!

Ασβεστόλακος

Ιστορικό μαγειρείο σε έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο του Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4), που μετρά 70 χρόνια «ζωής», καθώς λειτουργεί από το 1948 ως το πρώτο κουτούκι στην περιοχή.

Γευστικές προτάσεις, μαγειρεμένες σπιτικά με μια μοντέρνα πινελιά, που εμπνέονται από διάφορα σημεία της χώρας, πρωταγωνιστούν καθημερινά στο μενού του. Κεφτεδάκια, μοσχάρι γιουβέτσι, λαχανοντολμάδες κ.α. Στα συν η σάλα με την παραδοσιακή διακόσμηση. Καιρού επιτρέποντος στρώνει τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο ακριβώς μπροστά του.

Κατσαρίνα

Λειτουργεί από το 1893 και αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες των κατοίκων της Κηφισιάς. Γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστες στην ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π. Τσαλδάρη 43). Από την άνοιξη και μετά στρώνει τραπέζια και στην υπέροχη αυλή της. Εδώ θα φάτε νόστιμα μαγειρευτά και θα εξυπηρετηθείτε αρκετά γρήγορα.

Σαλματάνης

Από τα πιο ιστορικά εστιατόρια– μεζεδοπωλεία, όχι μόνο της Κηφισιάς (Συγγρού 12), αλλά ολόκληρης της Αττικής, καθώς έχει κλείσει ήδη έναν αιώνα λειτουργίας. Ατμόσφαιρα θαλπωρής, φιλικό περιβάλλον, νόστιμα μαγειρευτά και ζουμερά κρεατικά της χώρας. Το χειμώνα σερβίρει τις γευστικές προτάσεις του δίπλα στο τζάκι, ενώ το καλοκαίρια στρώνει τραπέζια στην υπέροχη αυλή του.

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακουστά την συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς πρόκειται για μία από τις σταθερές αξίες και αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Κηφισιάς (Γ. Λύρα 41). Το Καλωσόρισμα του Αντώνη βρίσκεται σε ένα λιτό και φιλικό χώρο και προσφέρει πιάτα απλά, αλλά ποιοτικά, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Κατσικάκι λαδορίγανη, μοσχάρι λεμονάτο, κόκορας κοκκινιστός, φάβα Σαντορινιά και πολλά ακόμα πιάτα είναι μερικοί από τους αυθεντικούς ελληνικούς πειρασμούς που θα βρείτε στον κατάλογό του. Από τα κρέατα σχάρας, ακαταμάχητο είναι το ζουμερό μπιφτέκι και το σουβλάκι. Στα highlights ο δροσερός και εντυπωσιακός κήπος, από τους εντυπωσιακότερους της Αθήνας.